martes, 7 de julio de 2015

Sanitat alerta per a hui dimarts del risc extrem a la zona de Carlet per les elevades temperatures

Les temperatures s’enfilaran a Carlet hui  per damunt dels 41 graus, amb una sequedat màxima, ja que el vent bufarà de ponent i garbí (sud-oest) i donarà una gran sensació de calor.

Grups de risc
Davant de les temperatures elevades, els grups de risc a què cal prestar especial atenció són les persones majors, que són més vulnerables, ja que els seus sistemes de termoregulació són menys eficients i poden presentar dependència física; les persones amb malalties cròniques (diabetis, insuficiència cardíaca, respiratòria, renal, hepàtica,), que poden descompensar la seua situació clínica i empitjorar sobtadament per la calor; els xiquets, les persones amb mobilitat reduïda o amb obessitat, els esportistes i les persones que realitzen treballs o esforços físics importants suportant altes temperatures. Este últim any, la bibliografia científica també aconsella vigilar la relació salut-temperatures en les dones embarassades.

Les mesures generals de protecció
Beure molta aigua i líquids sense alcohol ni cafeïna, especialment si es realitza un esforç físic. Abstindre's de les begudes alcohòliques o amb cafeïna, ja que augmenten la pèrdua de líquids. Tampoc és recomanable prendre líquids excessivament freds ni ensucrats.

Menjar abundants fruites i verdures i reduir les  menjades riques en proteïnes com les carns; usar roba lleugera, no ajustada, que cobrisca la major superfície possible i de colors clars; utilitzar protecció per als rajos solars, evitar prendre el sol a les hores de màxima radiació, sempre amb protecció solar, amb l’aplicació de  la crema en les zones exposades 30 minuts abans, i protegir el cap.

Evitar les activitats en horari de temperatures altes, començar de forma lenta l'exercici i augmentar-ho de forma gradual. Si es nota cansament, marejos, confusió o símptomes de desmai, és convenient interrompre l'activitat i descansar en lloc fresc o almenys en l'ombra.

Vigilar els xiquets i ancians, a partir dels 65 anys es comença a perdre capacitat de respondre als canvis de temperatura i també poden tindre alterada la percepció de la set. És esenciar comprovar el seu estat i la seua ingesta de líquids.

La Zona 16 correspon a Alberic, Alcàsser, Alfarb, Algemesí, Alginet, Alzira, Anna, Benicull de Xúquer, Benimodo, Benimuslem, Bolbait, Carcaixent, Carlet, Catadau, Xella, Énguera, Guadassuar, l'Alcúdia, Llombai, Massalavés, Montroi, Montserrat, Navarrés, Picassent, Real de Montroi, Sumacàrcer, Tous.



No hay comentarios:

Publicar un comentario