jueves, 9 de julio de 2015

Cau una xarxa que obligava immigrants a treballar en règim de semiesclavitud


La Guàrdia Civil desarticula a València, Lleida i Almeria una organització criminal especialitzada en el tràfic d’éssers humans, majoritàriament immigrants, a través de quatre empreses de treball temporal de València. En l’operació “Repollo” han sigut detingudes 10 persones (huit hòmens i dos dones), d’entre 24 i 56 anys d’origen ucraïnés, romanés i espanyol.
Entre els detinguts i imputats es troben els caps de l’organització i membres de quatre empreses de treball temporal que aportaven la infraestructura per a cometre els delictes. Gràcies a les diverses denúncies per falsedat documental i usurpació d’estat civil en distints punts d’Espanya des de l’any 2009, els agents de la Guàrdia Civil de Carlet detectaren en una primera fase que esta organització, mitjançant el suport d’empreses de treball temporal, donaven d’alta a estos treballadors utilitzant documentació falsificada.
Es donava la circumstància que persones de diferents punts d’Espanya que no treballaven estaven donats d’alta en la Seguretat Social per hipotètics treballs realitzats a València. Per estos fets els agents iniciaren una investigació per a identificar a tots els membres del grup i així verificar les seues possibles activitats il·lícites. En una segona fase i en coordinació amb Inspectors de Treball, els agents comprovaren com els responsables de les empreses actuaven contra el dret dels treballadors i realitzaven el tràfic d’essers humans. Membres d’esta organització denominats “caps de quadrilla” eren els encarregats de captar els treballadors tant a Espanya com als seus països d’origen per a oferir-los treball relacionat amb la collita de productes el camp.

No hay comentarios:

Publicar un comentario