sábado, 11 de julio de 2015

El nou equip de govern de Carlet es troba amb els calaixos buits per a afrontar els últims sis mesos de l’any

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Carlet s’ha estrenat, en prendre possessió dels seus càrrecs, amb la desagradable sorpresa de trobar-se pràcticament sense pressupost per a acabar l’any. 
Segons l’informe realitzat pel departament d’Intervenció a data 16 de juny, llevat de les despeses de personal, comptabilitzades a banda, els crèdits pressupostaris estaven compromesos en un 71’39 %, per la qual cosa únicament es trobaven disponibles el 28’61 % dels crèdits pressupostaris totals. 
Les xifres encara són més dramàtiques en les despeses corrents, on s’han trobat amb un pressupost ja executat al 81’37 %.
Algunes de les partides tenen un saldo disponible negatiu, partides de matèries tan sensibles com la seguretat. Per exemple, hi ha  -7.596,44 € en subministraments de senyalització viària, -1.662,38 € en manteniment d’equips de seguretat, -490,56 € d’arrendament de vehicles de seguretat, -321,06 € de material d’oficina o -199,01 € en vestuari de seguretat. Segons declaracions de l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, “és lamentable com el PP ha utilitzat la demagògia per fer creure que deixaven l’Ajuntament amb el calaix ple, i ens trobem amb sorpreses tan desagradables com no tindre diners ni per a comprar els uniformes de dos policies que havien de prendre possessió només dos dies després del canvi de govern”.
Altres partides significatives també en negatiu són, per exemple,  el manteniment dels claveguerams en -5.700,08 € o la conservació de jardins -1235,15 €. En matèria social, concretament en les partides dirigides als majors, ja s’ha disposat de més del doble del que es va pressupostar, o en el manteniment dels centres educatius ens trobem que hi ha un descobert de -20.667,49 €.
Només 60 € en festes per al que queda d’any
Ortega ha afegit que “en l’àmbit de Cultura i Festes la situació encara és més preocupant,  pràcticament totes les partides estan en negatiu, i ens trobem per a despeses de festes amb 60,13 € disponibles per al mig any que queda, quan encara estan pendents convenis que sempre s’han firmat per a les festes del poble, com ara el conveni amb la Filada de Moros i Cristians Pintarrafes, la subvenció per a les tradicionals carrosses o l’enllumenat de Nadal i un llarg etcètera que no podrem tirar endavant”.
Ortega ha manifestat que “la situació la sospitàvem –encara que no sabíem quina en seria la magnitud- quan vam vore que fora de pressupost, i dies abans de campanya electoral, s’organitzaren per sorpresa actes dirigits especialment a joves, com ara discomòbils, monòlegs i altres, dels quals l’anterior govern ens va negar l’accés a la  informació, als acords de realització o als pressupostos, i ara estem veient les factures alarmants que hem pagat entre tot el poble i que impossibilitaran la realització d’activitats per part del nou equip de govern.  S’han gastat el que hi havia i el que no en plena campanya preelectoral, sense tindre en compte que quedava mig any per davant, amb finalitats estrictament partidistes sense importar-los les conseqüències futures per al funcionament de l’Ajuntament”.
Ortega ha conclòs que “és lamentable trobar-nos amb un pressupost pràcticament esgotat  quan queda mig any per davant, mentre el PP ven als mitjans de comunicació una gestió impecable. Des de l’equip de govern, format per Compromís per Carlet i PSOE, és la nostra obligació fer públiques estes dades, a través de la web i els mitjans de comunicació, actuant amb la transparència a què ens hem compromés amb la ciutadania.”


No hay comentarios:

Publicar un comentario