domingo, 1 de marzo de 2015

Les greus imputacions de María Ángeles Crespo


Article de Vicent Gisbert publicat a Levante-EMV


Pareix que María Á. Crespo (MAC) té un problema judicial (penal) greu, almenys així ho posa de manifest que haja nomenat com advocat defensor a un dels millors penalistes, Javier Boix. De moment sabem que està imputada, segons la premsa (evidentment, no he tingut accés a l'auto judicial) pels delictes de prevaricació administrativa i contra la integritat moral. Imputar judicialment a algú no és un acte baladí, sinó que implica que hi hagut un jutge que ha valorat l'existència d'indicis suficients per a pressuposar que s'han comés uns possibles fets (o omissions) antijurídics (il·lícits penals). En altres paraules, la imputació és un acte amb significativa transcendència judicial. Per cert, dels honoraris, què? Esperem que no ho carregue al pressupost municipal!

En allò que fa referència al delicte contra la integritat moral del treballador denunciant, i sense que pressupose posar en dubte la presumpció d'innocència de MAC, coneixent la seua trajectòria política a l'Ajuntament de Carlet, quan em vaig assabentar de la seua imputació vaig pensar en el precepte bíblic de «qui a ferro mata, a ferro mor» (evidentment en termes al·legòrics).

Per exemple. Una de les decisions laborals d'importància preses en el seu mandat fou acomiadar a l'equip de psicòlegs que hi havia a l'ajuntament amb l'argument que no entraven, textualment, «en el projecte polític del PP». Una d'aquestes persones acomiadades demandà a l'ajuntament i l'any 2000 se li va haver d'abonar, entre sou i indemnització, la quantitat de 9.146.246 pessetes (diuen que quan MAC va veure la quantitat, li entraren ganes de tornar-se'n arrere). I aquesta no ha sigut l'única demanda laboral que ha perdut i que els carletins hem hagut de pagar les indemnitzacions corresponents! Inclús pagàrem a una agència de detectius privats perquè fera el seguiment d'una treballadora (sempre he tingut la sospita que a alguns membres de l'oposició també ens vigilaren però com no tinc probes no ho puc afirmar, malgrat tot espere que algun dia la transparència aplegue a l'ajuntament i tenir accés a l'informe).

Malgrat tot, MAC ha dit, per curar-se en salut, que la seua situació no és equivalent a la d'aquells polítics incursos en presumptes delictes de corrupció econòmica i, en conseqüència, no entraria dins de la «línia roja» del President Fabra i veure's obligada a dimitir, cal dir que els delictes de prevaricació administrativa i contra la integritat moral no són delictes menors o menys importants que els relacionats amb els fons públics. Voler limitar els casos de corrupció únicament a aquells relacionats amb els fons públics és tindre una visió molt limitada, esbiaixada i distorsionadora de la realitat, ja que la corrupció relacionada amb els comportaments polítics contraris a l'ètica i a la moralitat pública són tan importants com els altres, ja que afecten greument al deteriorament del sistema democràtic.

Per últim, per què MAC necessita que els membres del grup popular municipal (que, per altra banda, tots li deuen el que són) facen un escrit d'adulació? Tan baixa té l'autoestima? Pareix mentida!

VICENT GISBERT  (Levante-EMV, 01/03/2015)    


   
http://www.levante-emv.com/ribera/2015/03/01/imputacio-greu/1232509.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario