domingo, 1 de marzo de 2015

"Controla en Falles: Si et passes t'ho perds", campanya de la Conselleria de Sanitat i Controla Club per a previndre el consum d’alcohol en les festes falleres.

La Fallera Major de València en la presentació de la campanya "Controla en Falles"
Es tracta de la setzena edició d'una campanya en què col·laboren conjuntament la Conselleria de Sanitat, l'ONG Controla Club i Junta Central Fallera per promoure la responsabilitat individual durant les festes falleres i evitar el consum abusiu d'alcohol o altres drogues.

Durant l'acte de presentació, el conseller de Sanitat ha destacat "la importància d'unir esforços entre les diferents entitats i col·lectius festers, sobretot en èpoques com les festes falleres, per conscienciar la societat sobre els riscos associats al consum d'alcohol o qualsevol un altre tipus de substància addictiva ".

Esta campanya es durà a terme durant les festes falleres, ja que els inicis de consum d'alcohol o l'experimentació juvenil amb les drogues està molt associada a pautes d'oci juvenil a festivitats, donada la major permissivitat social o major predisposició grupal. Per tant, Manuel Llombart ha destacat que "són fonamentals campanyes com esta perquè els joves coneguen els riscos del consum de drogues i per a promoure entre ells una cultura d'oci responsable allunyada del consum abusiu d'alcohol o altres drogues".

El 48,52% de les urgències per drogues estan relacionades amb l'alcohol

Actualment, segons dades de la Conselleria de Sanitat, quasi la meitat de les urgències que s'atenen per consums de drogues, el 48,52%, estan relacionades amb consums d'alcohol, és a dir, amb intoxicacions, dependència, síndrome d'abstinència, trastorn induït , entre d'altres.

En concret, durant l'any passat es van atendre 2.166 urgències per consum de drogues com el cànnabis, opioides, la cocaïna, l'alcohol o altres substàncies addictives. De totes elles, un total de 1.051 casos es van relacionar amb el consum d'alcohol.

Així mateix, d'aquests 1.051 casos cal especificar que 680 episodis van ser intoxicacions etíliques o borratxeres. En este cas, s'observa que el perfil majoritari és el d'un home major de 35 anys, i que el 26,3% són joves amb una edat compresa entre els 16 i 20 anys.

Per això, Manuel Llombart ha indicat que "cal que desenvolupem campanyes de conscienciació i sensibilització que promoguin les conductes responsables" i ha afegit que "des de les 70 unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives s'està realitzant un important esforç per conscienciar els joves sobre els riscos associats a les drogues i promoure hàbits de vida saludable ". Durant el passat curs escolar 237.357 escolars van participar en accions preventives.

Distribució d'un Decàleg de Bones Pràctiques en més de 300 falles


Mitjançant la campanya "Controla en Falles: Si et passes t'ho perds" es distribuirà un decàleg de Bones Pràctiques en més de 300 falles amb la finalitat d'informar i conscienciar els ciutadans durant estes festes sobre la importància de protegir els menors davant la presència d'alcohol entre altres aspectes

No hay comentarios:

Publicar un comentario