lunes, 2 de marzo de 2015

Carlet encén la metxa de les falles amb la Crida


Carlet ja es troba oficialment en falles després de la celebració de la Crida. Centenars de veïns van eixir al carrer a donar la benvinguda als actes fallers de 2015.

Les falleres majors i infantils i els presidents de les set comissions de Carlet, acompanyats per les autoritats municipals i la Junta Local Fallera i ambientats per tabal i dolçaina i la Unió Musical, van recórrer dissabte els principals carrers de la ciutat fins arribar a la plaça de l'Ajuntament, on va actuar el grup les Folies de Carcaixent.

La balconada de la Casa Consistorial va ser el lloc on les màximes representants de les comissions falleres juntament amb el president de Junta Local Fallera, Vicente Pueblas, l'alcaldessa de Carlet, Mª Ángeles Crespo i el regidor de Cultura i Festes, Leopoldo Hernández, van donar el tret d'eixida a les festes en honor a sant Josep. La primera autoritat local va fer lliurament als fallers de la clau de la ciutat, que obria les portes de Carlet a la celebració de multitud d'actes fallers. El president de la Junta Local Fallera, Vicente Pobles, va agafar la clau com a símbol d'obertura de les festes falleres.

Les falleres majors van fer una crida conjunta a la festa, a la tradició i a la cultura. Amb els estendards alçats van corejar tots alhora ‘Visquen les falles de Carlet’, finalitzant amb l'himne de la Comunitat Valenciana. Després de la crida a viure la festa fallera, la comitiva es va dirigir fins a l'església de l’Assumpció de Nostra Senyora, on es va celebrar una salve i una ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats.


Paral·lelament, la Junta Local Fallera va celebrar el divendres la Nits de les Albades, en la qual totes les falleres majors i infantils de les diferents comissions van ser obsequiades amb versos valencians, tabal i dolçaina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario