lunes, 23 de febrero de 2015

El terratrèmol d’Albacete també es deixa sentir a Carlet


Al voltant de les 17:20 hores de hui molts veïns de la nostra ciutat han pogut notar els efectes d’un sisme –afortunadament molt lleu a Carlet- que ha sacsejat aquesta vesprada el centre de la península, amb epicentre a Ossa de Montiel, població situada entre Albacete i Valdepeñas. Les dades exactes de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) fixen la latitud en 39.04, la longitud en 2.65 i la profunditat en 10 km, amb epicentre, com diem, a la localitat d'Ossa de Montiel (Albacete), municipi d’uns 2.500 habitants. La magnitud del terratrèmol es pot considerar important segons les dades de l’IGN, per bé que no hi ha hagut rèpliques. Pareix que no hi ha hagut danys d’importància al nucli urbà, tot i que s’ha observat un gran clavill en un polígon industrial del terme, on també hi ha cases rurals, situat en direcció a les Llacunes de Ruidera. 

La Direcció General de la Policia ha publicat una piulada per a tranquil·litzar els ciutadans: "Si ha tremolat ta casa o l’ oficina, no t'alarmes, no és només el teu edifici. Un xicotet terratrèmol ha afectat la zona centre d'Espanya". Cal dir també que no es pot accedir a la pàgina web de l'Institut Geogràfic Nacional, ja que es troba col·lapsada. 

El tremolor s'ha pogut sentir durant diversos segons amb claredat com a mínim a Castella-la Manxa, Múrcia, la Comunitat Valenciana i Madrid. En el nostre cas, el sisme s'ha fet notar durant uns segons de nord a sud de la Comunitat Valenciana. Moments després de registrar-se el terratrèmol, molts usuaris de Twitter han publicat els seus missatges alertant del sisme, mentre que alguns veïns de Vinaròs i Benicarló han pensat primer que els tremolors podrien haver estat provocats encara pel magatzem de gas Castor. El telèfon d'emergències 112 de la Comunitat Valenciana ha informat que ha rebut al voltant de 120 telefonades relacionades amb el terratrèmol, que no ha provocat cap dany a la Comunitat Valenciana. 

Per últim, cal recordar que l’any 1872 hi hagué a Carlet un important terratrèmol, de grau VII, que va provocar nombrosos danys en el nucli urbà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario