domingo, 22 de febrero de 2015

Afectats per 'vols antipluja' demanaran explicacions al Parlament Europeu


Núvols negres que amenacen tronada i que, de sobte, desapareixen. Això és el que veïns de Cortes d'Arenós i altres localitats de Castelló i altres províncies d'Espanya experimenten des de fa anys, asseguren. La desaparició dels núvols i, per tant, de les pluges, es produeix després del pas de diferents avions o avionetes que, segons els afectats, llancen substàncies químiques per impedir les precipitacions. Es tracta dels avions «antipluja».

«Després de més de 30 anys de denúncies", n'han posat més de 200 només  a Sòria, “ hem decidit unir-nos i demanar responsabilitats a les administracions que, d'una manera o de l’altra, són còmplices d'aquests vols 'antitronades'», ha indicat a Levante-EMV José Antonio Alfonso, president de Associació en Defensa de la Salut i el Medi Ambient d'Almeria. Diferents plataformes arribades de tot Espanya es van reunir ahir a la capital valenciana per a organitzar les futures accions judicials que pretenen posar en marxa.

«El primer és demanar informació», ha  assenyalat l'advocada Beatriz Nadal. Encara que porta anys passant (ja el 1985 hi va haver una gran manifestació d'agricultors en contra d'aquests vols), se’n desconeix l'autoria. «No sabem qui els contracta, quins productes químics són els que llancen». Per intentar trobar-hi  respostes, els afectats es dirigiran a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu. L'eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià també indagarà sobre l'assumpte.

Segons els afectats, darrere d'aquests vols es troben grans empresaris o latifundistes amb importants interessos econòmics, que fan ús de la manipulació del clima per salvaguardar les seues collites. «Provoquen no només sequera perquè la pluja no els arruïne la seua producció, sinó un desajust general en la natura, com inundacions, pedra, etc. Això sí, sempre en zones en les quals ells no tenen camps. Estem parlant de geoenginyeria. Segons els científics que hem consultat, aquests metalls provoquen càncers, miomes i altres malalties », va lamentar Alfonso.


(M. Bonillo, Levante-EMV, 22/02/15) 

No hay comentarios:

Publicar un comentario