viernes, 21 de noviembre de 2014

Les Germanes de la Doctrina Cristiana celebren la festa de les seues 17 beates martiritzades


Les religioses de la congregació de les Germanes de la Doctrina Cristiana de Carlet celebraren ahir una missa amb motiu de la festivitat litúrgica de les seues 17 beates màrtirs, que foren ‘elevades als altars’ pel papa Joan Pau II l’1 d’octubre de l’any 1995. El novembre del 1936 la superior general de la congregació, Ángeles Lloret Martí, i altres 17 religioses de la Doctrina Cristiana de València i Barcelona van ser martiritzades durant la persecució religiosa. Dos de les monges van ser despenyades pel barranc dels Gossos, al terme municipal de la Llosa de Ranes i quinze més afusellades al picador de Paterna.

L’institut de vida consagrada de les Germanes de la Doctrina Cristiana va ser fundat per la religiosa Micaela Grau l’any 1880 amb el carisma de “difondre la doctrina de Jesucrist mitjançant l’ensenyament, a xiquets i adults, sobretot entre les persones més necessitades”, segons fonts de la congregació.


En l’actualitat, les religioses de la congregació compten amb comunitats a Espanya, Colòmbia i el Perú. En la diòcesi regenten un total de cinc cases, entre comunitats i col·legis, atesos per mig centenar de religioses aproximadament, que “a través de la promoció humana i l’evangelització, treballen dia a dia per atendre les necessitats més urgents de l’església i la societat”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario