miércoles, 19 de noviembre de 2014

"Recollida de piles usades a Carlet" - Article d'opinió de Vanessa Mendoza

Secció: La veu del carletins

Article enviat a noticiescarlet@gmail.com


"La manera de vestir, d’expressar-nos, i fins i tot el lloc on vivim, diuen molt de nosaltres. De la mateixa manera l’aspecte d’un poble diu molt de la gent que viu en ell."

Caminant per Carlet, podem trobar xicotets arbres requetepodats en forma d’ovni, podem visitar edificis públics, i de nova construcció, que no tenen arbres i jardins al seu voltant. Al nostre poble podem observar l’existència de nombrosos solars polsosos, que ben aprofitats farien tant la funció de parc, com la de pàrquing públic. Eixí mateix podem seure a jardins del poble, i adonar-nos que molts d’ells no tenen l’ombra que proporciona un bon arbre; o passejant, podem observar àmplies voreres, desproveïdes, tant de l’ombra d’un bon arbre, com del confortable banc on poder seure. En canvi, no hi ha vorera de Carlet, camp, o barranc, que no compte amb la presència d’alguna brutícia o residu, obsequi dels vianants.

Vorera piscina municipal de Benimodo - Punxa Carlet
A les voreres i carrers de Carlet, ens podem entropessar amb gran varietat de residus, que els ciutadans deixem al nostre pas; tal vegada de manera inconscient: burilles de tabac, bricks, ampolles, restes de llepolies, llaunes, mocadors, xicles, excrements, bosses de plàstic…; fins i tot carrets de supermercat. Però si hi ha algun d’aquests residus que de manera especial, em cride l’atenció, és la presència de piles usades a les nostres voreres. Cosa que em fa pensar, que altra quantitat considerable de piles usades, va a parar, malauradament, a la nostra bossa del fem.


Tant els comerciants del poble, com els responsables dels edificis públics, han de saber que compten amb eines, que poden utilitzar de manera gratuïta, contribuint eixí al correcte reciclatge d’aquests residus tan contaminants. Hauríem de dipositar les piles usades, als diferents punts de recollida que tenim al nostre poble.

La Fundació “Ecopilas” fica a la nostra disposició, el servici gratuït, de recollida de piles usades. Es pot contractar per correu electrònic: info@ecopilas.es o be cridant al seu número de telèfon: 902 10 34 38.

En breu podrem consultar els punts de recollida a la web de la Fundació Ecopilas: www.ecopilas.es, entrant en el “MAPA DE RECOGIDA” i buscant pel codi postal de la població, ciutat o província. Aquest llistat s’actualitzarà per incloure el llistat complet de Carlet i altres poblacions.Aquest és el llistat facilitat per la fundació Ecopilas al que es poden adherir tan altres empreses, com edificis públics del nostre poble:

PUNTS DE RECOLLIDA A CARLET:

MAS Y MAS CARLET: Creu Negra, 4
COINFER - G.P. GESTION S.L.: Creu Negra, C/ Holanda, 2
DIALPRIX: C/ Goya, 2
DIALPRIX: C/ Corbella, 10
CONSUM: C/ Balaguer 13
CONSUM: Rigoberta Menchu, Camí L'Alcùdia
COOP. AGRÍCOLA SANT BERNAT: C/ Massalet, 15
GASOLINERA COOP. SANT BERNAT: Ctra. Creu Negra, 10
ECOPARC: C/ D'Alzira
FERRETERIA GIMÉNEZ: Corbella 104
GRAFBILL: Balaguer, 97


Hem de tindre en compte, que el bon estat d’un poble es manté amb la col·laboració de tots. Tant és responsabilitat de les autoritats pertinents, mantenir en bon estat els carrers, parcs i jardins d’un poble, com el donar facilitats, dotant el poble de les suficients papereres i contenidors (fem i reciclatge), donar un bon horari i servei d’ecoparc (també a empreses), habilitar parcs i jardins perquè els carletins gaudim d’una millor qualitat de vida, i alguns dells perquè puguem viure amb harmonia animals i persones, i conscienciar als ciutadans, perquè aquests, se n’adonen, i contribuïsquen favorablement, al manteniment del seu poble.

Notícies Carlet no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/a. Podeu enviar-nos els vostres articles, notícies i comentaris al correu noticiescarlet@gmail.com 

No hay comentarios:

Publicar un comentario