lunes, 7 de abril de 2014

Un veí de Carlet denuncia els responsables de la mort de 15 immigrants a Ceuta



Un veí de Carlet ha denunciat davant el jutjat de guàrdia de la localitat els superiors jeràrquics i polítics dels guàrdies civils que dispararen pilotes de goma el passat 6 de febrer als immigrants que pretenien aplegar a Espanya. En aquesta actuació moriren 15 persones en intentar aplegar nadant a la platja del Tarajal a Ceuta. El veí, Vicent Gisbert, que va ser regidor del PSOE a Carlet i president de Caixa Carlet, assegura que existeix una clara conculcació de drets reconeguts en la Constitució espanyola.

En la denúncia que ha presentat assevera que els agents que protagonitzaren aquests fets acturen sota les ordres dels superiors i segons afirma “els van denegar el socors a pesar d’estar en perill les seues vides”. “No són els agents sinó els seus responsables orgànics o polítics els qui donaren ordres perquè actuaren d’eixa manera”, diu la denúncia.

Gibert recorda que la Constitució recull el dret a la vida, a la integració física i moral de totes les persones, que no poden ser sotmeses a tortura i a un tractament inhumà o degradant, sense distinció de raça, sexe color, religió o ideologia. “ho van fer com si foren animals perillosos en fuga” i no com a persones que necessitaven ajuda, un fet, el de la denegació d’auxili, que és constitutiu de delicte segons el Codi Penal espanyol, recorda el text de la denúncia. Gisbert espera que la jutgessa de Carlet envie la denúncia al jutge que ha obert diligències d’investigació per tal d’esclarir aquest cas i que es troba a Ceuta.

Font: Levante EMV

No hay comentarios:

Publicar un comentario