lunes, 21 de octubre de 2013

Exposició d'instruments tradicionals fets de canya i fusta



Divendres passat, el president de la Fundació Caixa Carlet, Salvador Tapia Alcover, va inaugurar l’exposició “Instruments tradicionals fets de canya i fusta”; elaborada per la comissió de la falla Plaça Santa Llúcia de Torrent. L’exposició recull més d’una vintena d’instruments musicals que poden realitzar-se amb estos materials, així com el seu procés d’elaboració a través de fotografies explicatives.

La peça estrella de la inauguració va ser una “matraca” de campanar.

 Tapia donà la benvinguda als assistents i explicà que l’exposició té principalment una finalitat didàctica, ja que més de 1.000 escolars de Carlet passaran per la sala on, a més d’explicar-los com s’elaboren i com sonen estos instruments, en construiran amb les seues mans i se’ls enduran a casa.

 El president també va voler remarcar que, actes com estos, demostren el paper tan important que realitzen les comissions falleres a les nostres ciutats, preservant la identitat cultural dels valencians i apropant-la a tots els veïns.



A l’acte va acudir Modest Muñoz, regidor de Cultura i Falles de Torrent, altres regidors de la Corporació Municipal de Torrent, la presidenta de la falla, Lucía Piqueras, acompanyada del secretari Ramón Navarro i les falleres majors, l’alcaldessa de Carlet, Mª Ángeles Crespo, membres de la Corporació Municipal de Carlet, patrons de la Fundació Caixa Carlet i representants de les diferents associacions del poble. 

Fins al 22 de novembre la mostra estarà oberta en la Sala d’Exposicions de la Casa de la Cultura.





No hay comentarios:

Publicar un comentario