martes, 20 de noviembre de 2012

L'Ajuntament de Carlet destina més del 50% del pressupost (5 milions d'euros) per a pagar nòmines


La situació financera de la meitat dels ajuntaments de la Ribera és ja "insostenible". Ho assegura la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Provincies (FVMP) i alcaldessa d'Alzira, Elena Bastidas, qui considera que aquells consistoris que consumeixen al voltant del 50% dels seus ingressos en pagar al personal al seu càrrec es veuran abocats a realitzar acomiadaments per a assegurar la seua viabilitat.

En esta situació que descriu Bastidas es troben ya nou municipis de la comarca: L'Ènova (56,3% d'ingressos per a nòmines), Senyera, (55,7%), Castelló de la Ribera (55%), Polinyà de Xúquer (53%), Cullera (50,8%), Carlet (50,64%) Montserrat (50,4%) i Benicull (50,4%), segons les dades de l'avanç dels pressupostos de l'exercici 2012 que les entitats locals han subministrat al Ministeri d'Hisenda , actualitzats el passat 24 d'octubre.

Cap als primers llocs escala Carlet, on anys anteriors se situava en la zona mitjana, però que segons assenyalen fonts municipals s'ha hagut de fer càrrec en els últims temps de la plantilla del conservatori de música la qual cosa ha disparat la seua despesa en personal. Carlet, que té uns ingressos de 9.737.131.16€ destina a personal 4.930.575.85€ (50,64%). Bastidas qualificà de "terminal" la situació dels ajuntaments i no descartà que en el futur els estos no puguen pagar les nòmines i es vegen abocats a expedients de regulació d'educació (ERO).


Carlos Alós - Levante

No hay comentarios:

Publicar un comentario