sábado, 13 de junio de 2015

Maria Josep Ortega, nova alcaldessa de Carlet


La nova Corporació Municipal de Carlet per a la legislatura 2015-2019 ha sigut constituïda este matí en el Ple d'Investidura. Mª Josep Ortega Requena ha sigut triada alcaldessa de Carlet amb els vots del seu grup (Compromís per Carlet) i del PSPV-PSOE. Lola Navarro ha renunciat a ser candidata a l’Alcaldia i els edils del PSOE han recolzat la llista més votada per a governar en coalició. Compromís per Carlet i PSPV-PSOE han arribat a un acord de govern amb Mª Josep Ortega en l'Alcaldia.

Tant l'alcaldessa com la resta d'edils que formen la nova Corporació municipal han pres possessió del seu càrrec en este acte que ha comptat amb una gran assistència de públic.

Mª Josep Ortega ha rebut la vara de comandament de l'Ajuntament de mans del membre de major edat de la Mesa, Agustí Royo, com a símbol de l'inici de la presidència de la Corporació municipal. Mª Josep Ortega ha oferit la vara de comandament al públic assistent com a representants de la ciutadania que ha fet possible la seua investidura com a alcaldessa.Les eleccions han significat un canvi en el panorama polític municipal. Després de 20 anys de govern del Partit Popular, el suport majoritari ha recaigut ara en Compromís, que ha augmentat la seua representació en tres regidors respecte a l'anterior cita electoral.

Mª Josep Ortega és la quinta primera autoritat de la ciutat de la Democràcia i presidirà la desena legislatura del període democràtic.
La constitució de l'Ajuntament ha posat de manifest un canvi polític per als pròxims quatre anys.

Compromís ha sigut la candidatura més votada amb 3.187 vots, amb el suport del 40’49 % dels electors. La segona força política ha sigut el Partit Popular, que ha aconseguit 3.003 vots. El 38’15 % dels votants van optar per este grup polític encapçalat per Laura Sáez. El PSOE, amb Lola Navarro de candidata, ha obtingut 1.166 vots, un 14’81 % dels votants.

Les altres dos forces polítiques que van concórrer als comicis EUPV-ERPV-EV:AC (276 vots) i UPYD (130 vots) no han obtingut representació en la Corporació municipal.
 L'alcaldessa de Carlet, Mª Josep Ortega, ha agraït en primer lloc la confiança que li han donat milers de carletins i que han fet possible que hui siga alcaldessa. Ha confesat tindre una combinació de felicitat, nervis, vertigen i responsabilitat danvant l’ostentació del càrrec. També ha indicat que accepta este repte amb valentia i amb un gran sentiment de responsabilitat. Des de hui treballarà 24 hores al dia per fer la vida dels carletins més fàcil i que estarà al total servici dels veïns, perquè la bona política no es fa als despatxos sinó parlant i escoltant a la gent.

Mª Josep ha afegit que el govern no el te qui l’ostenta, sinó qui l’atorga, ja que els ciutadans són els autèntics protagonistes de la política i per això ha sol·licitat que les persones participen en les decisions que es prenguen. La nova alcaldessa també ha tingut paraules d’agraïment a Mª Ángeles Crespo i a totes les persones que l’han precedit en l’Alcaldia pel treball realitzat. Mª Josep Ortega ha agraït al grup PSPV-PSOE per haver fet equip de govern amb Compromís per Carlet i ha indicat que un bon acord és aquell que manté l’essència del que es pretén i que unint forces es creixerà i es millorarà.
La seua intervenció ha finalitzat amb agraïments a la seua família i als seus companys.

Per la seua part, Lola Navarro (PSPV-PSOE), ha indicat que ha recolzat a Compromís per Carlet perquè els ciutadans deixaren clar el 24 de maig que volien un canvi i per això han decidit donar el seu suport al partit d’esquerres.

Per part del PP, Laura Sáez, ha ressaltat que continuaran treballant per a que Carlet siga una ciutat emergent i amb futur i que no van a renunciar als seus projectes a pesar d’estar en l’oposició.


Este ple ha sigut retransmés en directe per streaming a través de la plataforma USTREAM.

Podeu tornar a veure el Ple en este enllaç http://www.ustream.tv/recorded/63656247

Ple d'investidura
El ple ha començat amb la constitució de la mesa d'edat conformada pels regidors de major i menor edat (Agustí Royo i Josep Mur). Tot seguit, s'ha procedit a l'entrega de les credencials acreditatives i a l'acte formal de presa de possessió de cada edil. Cada un d'ells ha jurat o promés el seu càrrec davant de la Constitució espanyola.

Una vegada finalitzada la presa de possessió dels regidors ha tingut lloc l'elecció de l'alcaldessa. Per a això, cada un dels regidors ha depositat el seu vot en una urna. Efectuat el recompte s'ha nomenat l'edil que ha sigut triada amb el nombre més gran de vots com a nova alcaldessa de la ciutat.

L'edil triada alcaldessa ha promés el seu càrrec. En eixe moment, se li ha entregat la vara de comandament municipal. La nova alcaldessa ha passat a ocupar la Presidència del Ple.


No hay comentarios:

Publicar un comentario