lunes, 9 de febrero de 2015

María Ángeles Crespo, imputada per prevaricació


El jutjat d'Instrucció número 3 de Carlet ha imputat l'alcaldessa de la localitat, María Ángeles Crespo, per un delicte de prevaricació administrativa i un altre contra la integritat moral del cap de la Policia Local del municipi. La responsable municipal declararà el pròxim 15 de juny a primera hora del matí. L'agent de policia compareixerà abans, al març, per a oferir la seua versió dels fets.

El cas va arrancar arran d'una denúncia de la fiscalia després d'estudiar la documentació aportada pel comandament policial. L'agent va posar en coneixement pressions i amenaces per a anul·lar determinades multes de trànsit a veïns del municipi. El cap de la policia va explicar que l'alcaldessa, després de les eleccions de 2011, li va dir que volia portar «de forma directa» les resolucions dels expedients sancionadors de tràfic. L'agent va començar a observar anotacions, suposadament escrites per la primera edil, en les quals li ordenava «anul·lar» «ratificar» o incloïa «altres comentaris».

El responsable del ministeri públic va analitzar l'abundant documentació del cas durant les seues diligències de recerca penal . Va citar al denunciant i a diversos testimonis dels fets abans de decidir si judicialitzava l'assumpte com finalment va fer.

El cap de la Policia Local va intentar buscar un trasllat a un altre municipi a causa de les pressions que presumptament suportava per part de la seua superior. L'alcaldessa, segons l'escrit, li va anunciar que anava a fer tot el possible per apartar-lo del seu càrrec. Finalment ho va aconseguir i l'agent va ser rellevat de les seues funcions. Durant tot l'any 2012, el policia va assegurar que se li va negar la salutació i se’l va discriminar. L'agent va citar, com a exemples, una reducció de la nòmina al no exercir les funcions d'instructor dels expedients i l'impagament de les hores extraordinàries de les Falles de 2013 i de les festes patronals del municipi.


Font: Las Provincias 09-02-2015

No hay comentarios:

Publicar un comentario