miércoles, 3 de diciembre de 2014

El SIMAP denuncia la supressió del 50% dels metges de guàrdia en horari nocturn a Carlet


El Sindicat de Metges d'Assistència Pública (SIMAP) denuncià la setmana passada que Ribera Salud, concessionària de l'assistència sanitària a la comarca de la Ribera, "incompleix el contracte" amb la Generalitat en retallar "en prestacions sanitàries".

"Mentre la Conselleria paga 14,5 milions d'euros més que en 2011, la gestora privada retalla progressivament en prestacions sanitàries a la població generant substanciosos beneficis per als seus accionistes", adverteix el sindicat en un comunicat. Recorda que Ribera Salud, empresa que gestiona l'assistència sanitària pública en aquest departament, "té un contracte amb l'Administració Valenciana que li obliga a complir determinades clàusules", com a obligacions quant a una prestació de qualitat del servei públic.

També el "càlcul d'una prima per habitant de la Ribera que garantisca el correcte finançament de les prestacions sanitàries i evite tindre menors recursos per un altre", assenyala el SIMAP. Des del sindicat també adverteixen que la gestora privada "ha anat retallant en l'assistència als usuaris de la comarca" a pesar que la Conselleria de Sanitat ha anat apujant cada any el pagament per la seua atenció sanitària.

Posa com a exemple que l'any 2011 la prima abonada va ser de 620 euros per habitant de la Ribera i que enguany ha passat a ser de 678 euros. Una diferència en tres anys, assenyala, de 58 euros per habitant donant lloc a un augment del 9,5 %, i que es tradueixen en 14.5 milions més d'euros, tenint en compte que la Ribera compta amb uns 250.000 habitants.

"Les conseqüències de la gestió d'una empresa amb ànim de lucre a la qual els seus inversors li exigeixen beneficis ha donat lloc al fet que en els últims tres anys s'incompleixin moltes de les obligacions contractuals que la va fer adjudicatària de la gestió de la sanitat en el departament de la Ribera", adverteix el sindicat. Denuncia importans mancances com la supressió del 50 % dels metges de guàrdia en el tram horari nocturn en sis dels deu centres sanitaris de la comarca on s'atenen urgències (Alzira, Benifaió, Algemesí, Carlet, Cullera i Sueca). També el tancament de centres de salut a les vesprades en època estival o els continus col·lapses i amuntegament de pacients en el Servei d'Urgències de l'Hospital resultat de tancar fins a 47 habitacions per evitar contractar personal substitut a l'estiu.


"Però les deficiències assistencials no queden ací", afegeix, ja que assegura que al voltant del 40 % de les habitacions de l'hospital (unes 130 habitacions de les 300 totals) estan ocupades habitualment per dos pacients, quan l'espai va ser dissenyat inicialment i així es contemplava en les clàusules contractuals, per a un sol pacient. Els nivells de qualitat assistencial, lamenta el sindicat, "s'estan degradant progressivament sense que el Comissionat, responsable de l'Administració, que ha de controlar i inspeccionar la concessió, faci res per fer complir les clàusules establertes en el plec de condicions" i si és necessari, sancionar a l'empresa concessionària.

No hay comentarios:

Publicar un comentario