miércoles, 16 de julio de 2014

L’alcaldessa no retirarà les plaques de Rafael Blasco, condemnat a huit anys de presó per corrupció


























L’Ajuntament de Carlet, governat per majoria absoluta del PP, no té intenció de retirar, de moment, les dos plaques commemoratives en què apareix el nom de l’exconseller de Sanitat Rafael Blasco, condemnat a huit anys de presó i a 20 d’inhabilitació per a càrrec públic pel saqueig dels fondos per a cooperació. El nom de Blasco, set voltes conseller amb tots els presidents de la Generalitat excepte Fabra, apareix dos vegades, una en la placa de la reforma de l’ambulatori de Carlet i una altra en la residència per a persones amb discapacitat La Llum.

No obstant això, l’alcaldessa, María Ángeles Crespo, no té intenció de procedir-ne a la retirada. En el cas del centre de salut, l’alcaldessa assegura que l’ajuntament no té potestat per a fer-ho perquè no és el propietari de l’immoble, que gestiona el departament de salut, però el titular del qual és la Conselleria de Sanitat.

En l’altre espai públic on figura el nom del condemnat Blasco, en La Llum, Crespo assenyala que, de moment, no se’n té prevista la retirada i invoca la possibilitat que el recurs davant del Suprem per la condemna a l’heptaconseller podria retallar-ne la pena o fins i tot anul·lar-la, per la qual cosa, de moment, l’ajuntament prefereix deixar la placa en l’espai que ocupa.

Carlet és el municipi amb més plaques a nom de l’exconseller, un fet que Crespo atribueix a que durant anys aquest municipi va ser un dels que majors inversions de la Generalitat va rebre. El grup municipal de Compromís reclamà fa unes setmanes la retirada de les plaques en les quals figura Blasco després de la condemna.

(text de Levante-EMV)

No hay comentarios:

Publicar un comentario