miércoles, 7 de mayo de 2014

La Cooperativa Sant Bernat aplegarà enguany als deu milions de quilos de fruita de pinyol



La Cooperativa Sant Bernat de Carlet es troba ja en plena campanya de la fruita d’estiu i es manté un any més com a la principal productora en este sector. En l’actualitat, la cooperativa de Carlet destina el 80% de la producció a l’exportació. El president de la cooperativa, Vicent Monzó, indicà després d’acompanyar en la visita d’ahir al vicepresident del Consell que es tracta d’una producció que està “molt condicionada” a la marxa dels mercats i que enguany aplega amb un avançament per la calor i la falta de pluja.

La cooperativa agrícola de Carlet també dóna un xicotet respir a les altes xifres d’atur que pateix la ciutat amb la contractació per a la temporada de fins a 700 persones per als magatzems, 500 per als camps i mig miler de socis que es dediquen a la collita, fonamentalment nectarina, bresquilla i paraguaià, que ha guanyat pes en el conjunt de les explotacions per la recomanació de la cooperativa de diversificar el producte.

Els càlculs de la cooperativa per a aquesta campanya se situen en els deu milions de quilos, encara que la previsió no apunta a una gran campanya pel que fa a l’economia per la competència que suposa el baix preu de la maduixa, immersa en una de les pitjors campanyes que es recorden, i de la pinya o el plàtan que es ven a un preu molt baix amb la qual cosa la fruita carletina, i d’altres punts de la comarca com Torís, xoquen amb un mercat molt saturat. A açò s’afegeix que la fruita de pinyol és cara de confeccionar amb un cost que se situa en uns 800 euros per fanecada. 

Font: Levante EMV

No hay comentarios:

Publicar un comentario