miércoles, 12 de febrero de 2014

La Universitat Politècnica estudia el deteriorament del barri del Vidre



Estudiants d’Arquitectura Tècnica de la Universitat Politècnica de València, dirigits pel professor Jorge Hervás, estan estudiant el diferent grau de deterioració del barri del Vidre de Carlet. El barri té un origen interessant –perquè amb la legislació actual no seria possible el seu naixement-, el barri data del 1957 i amb l’establiment dels laboratoris farmacèutics d’Arturo Clariana i la fàbrica de vidre, que portava el nom de la seua dona, Vidres La Rosa. Allí es confeccionaven ampolles de vidre que utilitzava la farmàcia per a comercialitzar la penicil·lina i els primers xarops d’amoxicil·lina autoritzats per la Seguretat Social.

A meitat dels anys 70, la fàbrica instal·lada en la zona acaba en mans de Bernardino López, però tanca definitivament durant les inundacions de 1982, que l’afectaren de manera greu. De fet, va tindre molta repercussió una fuita de gasoil  que afectà tota la població, assenyala l’estudi.

Els estudiants han conclòs que lluny de ser una barrera, la via del tren pot ser una oportunitat de millora, perquè hi ha molts ajuntaments “que sí que han resolt aquest impacte amb una pantalla vegetal, arbres, i un pas a nivell més còmode i en altura”, expliquen. Els alumnes proposen alternatives a l’ajuntament perquè execute inversions com el soterrament de contenidors, inversió en il·luminació pública, posar en valor l’estació o millorar els passos de vianants sobre la via. Segons l’estudi dels alumnes de la UPV, actualment hi viuen 64 persones. 

Font: C. Alós - Levante EMV

1 comentario: