martes, 18 de febrero de 2014

Anit se celebrà la quarta reunió del projecte REMIDA per al desenvolupament sostenible



L'Ajuntament de Carlet va acollir anit la quarta reunió del Grup de Treball de Carlet en el marc del projecte REMIDA, constituït per representants de l'Ajuntament, de la societat civil i membres de l'Agència Energètica de la Ribera (AER).
El projecte REMIDA (acrònim de smaRt Energy coMmunities and chaIns inmeD Àrea)té com a objectiu fomentar la demanda d'eficiència energètica i energies renovables. Per a això es proporciona als governs municipals ferramentes estratègiques per a fomentar el desenvolupament sostenible.
La reunió d'anit va servir per a presentar els primers resultats de l'inventari d'emissions de CO2 (BEY). Un BEY és un estudi que quantifica l'energia final que es consumix i que es produïx dins del terme municipal. Amb el BEY es quantifiquen les emissions de CO2 actuals (any de referència 2012) per a fixar un objectiu de reducció d'estes emissions per al 2020 i així ajudar a aconseguir els objectius fixats per la UE pel que fa al canvi climàtic, independència energètica i/o fonts autòctones d'energia. El BEY constituïx la primera fase i compromís dels municipis amb la iniciativa de la Comissió Europea del Pacte dels Alcaldes.
A més, l'AER va presentar l'anàlisi DAFO realitzat a partir del marc normatiu i sistema de suport a l'estalvi d'energia i les energies renovables, així com a partir d'enquestes efectuades a diferents actors rellevants pel que fa a l'energia.
L'AER forma part d'un consorci amb 10 socis europeus que inclou membres d'Espanya, Itàlia, França, Grècia, Eslovènia, Montenegro i Bòsnia. El projecte REMIDA té una duració de 27 mesos i està cofinançat per la Comissió Europea amb fons FEDER a través del programa MED.
Carlet acollirà els dies 26 i 27 de febrer unes jornades del projecte REMIDA en les quals participaran representants europeus socis del projecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario