lunes, 30 de diciembre de 2013

Antonio Martínez: "Visc amb tres euros al dia"




Antonio Martínez viu a la residència de Carlet, que depén de la Generalitat. “Pensàvem que era una innocentada, però no. Venia per correu certificat i amb una capçalera de la Conselleria”, indicà. Com ell, les vora 400 persones majors que viuen en aquest centre, el més gran d’Espanya, desconeixien que a partir del dia 1 de gener hauran de pagar la residència 14 voltes, i no 12 com fins ara.

“No sabíem res d’açò, ens quedàrem descol·locats, menut disgust ens han donat”, assenyala. “Em deixen amb tres euros al dia; si em prenc dos cafés, ja se’m desajusta l’economia de tota la setmana”, lamenta resignat. 

En aquest sentit, indicà que aquest copagament, a banda d’incrementar les mensualitats a 14, també es queda amb més percentatge de la seua pensió. A ell li queden eixos tres euros diaris. “Si necessite realitzar alguna despesa extra, com tallar-me el monyo o comprar-me roba interior, per exemple, ¿com ho faig? Amb menys de 100 euros al mes és impossible”, critica aquest jubilat, que no rep ajudes de dependència ni de cap altre tipus. “Hi ha altres residents que tenen pensions més baixes. ¿Com ho pagaran? ¿On aniran si no poden pagar-ho?”.

M. Bonillo - Diario Información 

No hay comentarios:

Publicar un comentario