martes, 29 de octubre de 2013

Fiscalia acusa a la pediatra de Carlet d'estafar més de 60 mares



La pediatra de Carlet que presumptament subministrava vacunes falses està acusada d’estafar a seixanta mares, segons confirmaren fonts pròximes al cas. La titular del jutjat d’Instrucció número 1 de Carlet ha tancat les indagacions i el fiscal ultima l’escrit d’acusació. La metgessa, que deixà el seu lloc a Carlet, suposadament cobrava a les mares entre 79 i 90 euros per vacunes que no necessitaven els xiquets i els injectava aigua destil·lada.

A més a més, la doctora va convéncer unes quaranta dones majors de quaranta anys que necessitaven la vacuna del papil·loma que es proporcionava a adolescents les cobrà entre 400 i 800 euros. La fiscalia té previst acusar la doctora per un delicte de falsedat en document públic i un altre d’estafa.

L’acusació particular, que defensa els drets d’una trentena d’afectats, també vol imputar a l’acusada un suposat delicte contra la salut pública perquè hi ha mares que creuen que els seus fills estan protegits i només han rebut aigua destil·lada. La imputada confessà davant la magistrada del cas els fets, però al·legà en la seua defensa que en cap moment aplegà a injectar substàncies que pogueren resultar perilloses per a la salut. De fet, reconegué que els administrava “sèrum innocu” perquè els xiquets notaren la punxada però que no corren cap risc.

La dona declarà que enganyà a les víctimes per “necessitat econòmica” ja que tenia la nòmina embargada. La metgessa suposadament cometé l’estafa entre el 2008 i finals del 2011. La pediatra subministrava les vacunes en el centre de salut de Carlet, un consultori de Benimodo i fins i tot a l’hospital de la Ribera. La imputada assegurava a les víctimes que podia proporcionar-los les vacunes més barates que si les compraven en la farmàcia.

R.F. - Levante EMV

No hay comentarios:

Publicar un comentario