martes, 26 de marzo de 2013

Extrauen 70 quilos de deixalles de la cova de les Meravelles



L’àrea de Conservació de Cavitats i Barrancs de la Federació d'Espeleologia de la Comunitat Valenciana col·laborà diumenge passat amb la secció d'Espeleologia del club Coves, Muntanyes i Barrancs en la neteja de la Cova de les Meravelles, situada al terme municipal de Llombai. Els treballs tingueren com a objectiu la retirada de tots els residus sòlids del seu interior i dels accessos. La neteja donà com a resultat la recollida d'uns 70 quilos de materials diversos, com ara plàstics de tot tipus, vidres, piles i deixalles domèstiques.
L'objectiu d'esta activitat és animar el col·lectiu d'espeleòlegs i excursionistes a respectar i conservar estos importants espais naturals on es desenvolupa l'activitat de l'espeleologia. L'abandó de residus en les cavitats altera les condicions ecològiques d'estos fràgils ecosistemes, i comporta un alt risc de contaminació dels aqüífers.
La cova de les Meravelles està declarada com a Zona d'Especial Conservació (ZEC) segons la directiva europea d'hàbitats, així com a Paratge Natural Municipal. La cavitat està ocupada, entre altres espècies amenaçades, per la rata penada mediterrània de ferradura (rhinolophus euryale) i la rata penada ratoner (pyotis capaccinili) i constitueix un dels principals refugis de rates penades de la península. Per tant, la conservació d'esta cavitat té un elevat interés per a la biodiversitat. Degut a la presència de rates penades a la Cova de les Meravelles durant quasi tot l'any, l'accés es troba regulat.

Levante - EMV
Interior de la cova de les Meravelles

Interior de la cova de les Meravelles

Interior de la cova de les Meravelles



No hay comentarios:

Publicar un comentario