Tradicionalment, Dijous i Divendres Sant no se sol menjar carn, les mandonguiles d'abadejo sempre han sigut un deliciós substitut per a estos dies.
Ingredients:
- 500
grams d’abadejo
- 2
creïlles
- 3
alls
- 1
ou
- Julivert
Elaboració:
Si
l’abadejo és salat el posem 24 hores a remulla, canviant-li l’aigua de dos a
tres vegades. Una volta estiga dessalat pelem les creïlles i les posem a bullir
en companyia de l’abadejo, quan estiga cuit traguem les espines.
Posem
en un bol la creïlla la xafem amb una forqueta, hi afegim l’abadejo i continuem
xafant i mesclant. A banda, posem una miqueta d’all i julivert en un morter i
ho piquen bona cosa, en acabat, ho afegit a la pasta. Posteriorment afegim el
rovell de l’ou i tornem a mesclar.
A
continuació procedirem a donar forma a les mandonguilles, agafem una miqueta de
pasta amb les mans i li fem la figura que vulguem, ho passem per la clara d’ou
i quan l’oli estiga ben calent ho fregim.
Vols falta posar els pinyonets
ResponderEliminarSí, sí, els pinyons. Que bones!
ResponderEliminar