jueves, 28 de febrero de 2013

Conselleria descarta executar la circumval·lació de Carlet a pesar de 20 anys de promeses


La conselleria d'Infraestructures i Transports ja té descartat per complet la construcció de la circumval·lació de la CV-50 al seu pas per Carlet, que porta en projecte quasi 20 anys. L'altíssim cost de la infraestructura, que fa impossible el seu finançament, el fracàs del model de concessió a causa de la crisi i el descens continuat del trànsit, amb uns quatre mil vehicles menys des de 2008, ha deixat l'obre en suspens quasi definitiu.
Fonts de la conselleria admeten que l'obra és totalment inviable i que no pot realitzar-se ni tan sols en l'horitzó de vàries dècades. La impossibilitat de construir el desviament de Carlet arrastra també a la paràlisi la projectada circumval·lació de l'Alcúdia o a les travessies de Catadau, Llombai i Alfarb, on es planejava la conversió en autovia. En el cas de Carlet s'esfumen de colp 20 anys de promeses. Fins i tot en la campanya electoral de les municipals de 2011, el Consell arribà a assegurar que les obres començarien el 2012 i que els vehicles circularien en 2015. "Són moments molt difícils pel que fa al pressupost" assegurà dilluns el director general d'obres públiques, Vicente Dómine.
No obstant això, el nivell de trànsit de la CV-50, amb 11.505 vehicles diaris en 2012, el 3% d'elles camions, encara és molt important i per això el Consell té en marxa una solució d'urgència amb una ronda de quatre quilòmetres, dels quals ja estan construïts pràcticament la meitat. Dómine assegurà que la ronda "permetrà canalitzar els fluxos agrícoles que apleguen fins a Carlet des de la zona del canal Xúquer-Túria i de la muntanya i solucionarà el trànsit per l'interior de la població" assegurà.
Carlos Alós / Levante EMV

No hay comentarios:

Publicar un comentario