lunes, 25 de febrero de 2013

Bonig inaugura el pas a nivell C-8 de la línia 1 de FGV


La consellera d'Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Bonig i l'alcaldessa de Carlet, Mª Ángeles Crespo han inaugurat este matí el pas a nivell C-8 de la línia 1 de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. També han assistit a l'acte el director general d'Obres Públiques i Projectes Urbans, Vicente Dómine, l'alcalde de Benimodo, Paco Teruel, el delegat del Consell, Rafael Soler, l'alcaldessa d'Alfarp i els alcaldes de Llombai i Catadau.
Les obres dutes a terme per la Conselleria han permés suprimir el pas a nivell que determina la intersecció de la línia de FGV València- de Castelló de la Ribera amb la carretera CV-5470 (al carrer Carles Salvador). Es tracta d'un tram que compta amb intensa circulació de vianants i vehicles. Per a això s'ha construït un pas inferior que està proveït de carrils de 3,5 metres amb vorals de 1’5 metres i també d'una vorera per als vianants en un dels costats amb una amplitud de 2 metres. La carretera CV-5470 comunica Carlet amb Benimodo i suportava un tràfic intens de vehicles lleugers, per este motiu s’ha optat per un pas inferior pel qual estarà prohibida la circulació de vehicles de grans dimensions. A més, un altre gran problema era que la circulació de la línia ferroviària donava lloc a nombrosos tancaments diaris del pas a nivell generant així retencions de trànsit. S'ha optat per un pas inferior donades les escasses disponibilitats d'espai i l'acusat efecte d'intrusió visual que tindria l'estructura aèria d'un pas superior.
A més de la supressió del pas a nivell esta actuació s'ha completat amb l'execució d'un vial de connexió que forma part de la futura circumval·lació de Carlet, i que uneix este pas a nivell amb un altre que es va suprimir fa dos anys (C-9), que uneix Benimodo amb la CV-50 i Carlet. El cost conjunt d’este dos obres ascendeix als 6,7 milions d'euros. El vial de connexió entre el viari construït per a la supressió dels passos C-8 i C-9 té una longitud de 493 metres, discorre sensiblement paral·lel al barranc de Benimodo i es correspon amb el traçat de la ronda de circumval·lació de Carlet prevista en el planejament urbanístic. Consta d'una calçada de 7 metres d'ample, un carril per sentit de 3,5 metres, vorals d'1,5 metres i bermes de 0,75 metres.
Les interseccions generades amb aquesta obra s'han resolt mitjançant quatre glorietes. L'actuació es completa amb la construcció de vials secundaris per reposar els accessos a les propietats particulars i la il·luminació dels vials principals. Des de hui s'ha obert al trànsit este nou vial i s'ha tancat a la circulació tant de vianants com de vehicles el pas a nivell C-8. La consellera ha indicat que en els últims anys la Generalitat ha millorat la seguretat ferroviària amb la supressió de 125 passos a nivell de les línies 1 i 3 de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la província de València. Actualment únicament queden 77 passos a nivell dels quals s'està actuant en 24. Bonig ha ressaltat l'esforç inversor realitzat pel Consell en matèria de supressió de passos a nivell mitjançant actuacions de concentració de passos i eliminació a través d'estructures a diferent nivell superant els 100 milions d'euros d'inversió.
L'alcaldessa de Carlet, Mª Ángeles Crespo, ha manifestat: “amb esta actuació es posa fi a una llarga obra que comprenia la supressió de dos passos a nivell molt utilitzats pels ciutadans de Carlet i Benimodo. La demora de la supressió del pas a nivell C-8 ha vingut determinada per l'actuació duta a terme pel Ministeri en la canalització del barranc de Benimodo, però ja és una realitat. Crespo ha agraït a la Generalitat Valenciana l'execució d’este obres que s'han solucionat amb un pas subterrani i un altre aeri complementats amb carrils per a vianants i ciclistes. Amb aquesta actuació es milloraran les condicions de seguretat a l'entorn dels passos, així com l'accessibilitat i l'esquema viari de Carlet. A més, esta iniciativa també millorarà la comunicació entre Carlet i Benimodo, dos poblacions molt properes però separades fins ara per la via fèrria a través d’estos dos passos a nivell”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario