sábado, 26 de enero de 2013

La Generalitat renuncia a obrir el quin jutjat de Carlet que havia de funcionar el 2010


L'apertura del quint jutjat de primera instància i instrucció que permetria desembussar la seu judicial de Carlet és la història "d'estirar més el braç que la màniga", tant per part de la Generalitat com del Ministeri de Justícia. El Govern aprovà la seua apertura abans de l'arribada del PP a l'executiu i comunicà al Consell que havia de dotar-lo de funcionaris, una competència de caràcter autonòmic. La Generalitat fins i tot es va comprometre a posar-lo en funcionament el desembre de 2010, encara que després sol·licità una moratòria de sis mesos, poc abans que, a mitjan 2011, paralitzà la seua pròpia petició per falta de mitjans. No obstant, ara és el propi Govern el que frena la seua posada en marxa per a evitar crear una plaça de jutge i una altra de secretari en temps de retallades.


L'actual conseller de Justícia, Serafín Castellano, admet que el moment de crisi actual i la asfixia financera del Consell impedeixen l'apertura. Dimarts passat, quan es reuniren amb el ministre Alberto Ruiz-Gallardón, només reclamà cinc dels 15 jutjats que exigia per a tota l'autonomia en temps de govern socialista. El quint jutjat de Carlet ha desaparegut de les reivindicacions de l'executiu del PP.

No obstant, des del sindicat CSI-F explicaren ahir que els jutjats estan saturats i que fan falta funcionarisi jutges, competència del Consell. L'apertura del jutjat número cinc de Carlet ha estat molt reclamada pels professionals de l'àmbit judicial per a descongestionar els altres quatre. En l'actualitat els jutjats de Carlet atenen una ràtio de població de 82.000 habitants. La situació generada, que augmenta el col·lapse judicial, és tan greu que fins i tot el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el propi òrgan del govern del jutges, carregà ara fa any i mig contra el Consell al qual acusà inclús de deixar de banda les inversions en matèria de Justícia en diferents punts de la Comunitat Valenciana, entre els que cità de forma expressa la seu judicial de Carlet.

Carlos Alós - Levante EMV

No hay comentarios:

Publicar un comentario