viernes, 30 de noviembre de 2012

Ximo Puig ha visitat hui la Cooperativa de Carlet




El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha visitat hui la comarca de la Ribera Alta, on ha conegut de prop la situació actual del sector agrari valencià. S'ha desplaçat fins a les cooperatives de Carlet i Algemesí, centrades en la producció de caqui i cítrics, i amb un volum de vendes conjunt de quasi 100 milions d'euros i al voltant de 2000 treballadors de mitjana. Ha començat el dia a les 9:30 hores visitant les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola Sant Bernat de Carlet, on també es reunirà amb la Junta Rectora per a conéixer la situació en què es troba el cultiu del caqui a la Comunitat Valenciana. Esta cooperativa, que compta amb 1200 socis, té una producció de 22.500 tones de cítrics i 20.000 tones de caqui, així com un important volum de producció de bresquilla, nectarina i meló d'Alger. De fet, el seu volum aproximat de vendes és de 35 milions d'euros i empra a una mitjana de 700 treballadors, amb bec en campanya de fins a 1.400 persones.

La jornada ha continuat en la cooperativa Agrícola S.C.J. Coop. V. d'Algemesí (COPAL), on també ha mantingut una trobada amb la seua junta rectora per a conéixer la seua estructura i la situació del sector citrícola a la Comunitat Valenciana. En estos moments, Copal compta amb 5.000 socis, comercialitza unes 120.000 tones de cítrics i d'altres de caqui, bresquilla, nectarina, meló d'Alger, magrana i hortalisses. En total, compta amb un volum de vendes de 45 milions d'euros i empra a una mitjana de 900 treballadors, que arriben a 2.000 en campanya. De fet, es tracta de de la cooperativa citrícola més gran d'Espanya. 

Puig ha visitat també la Cooperativa Agrícola d'Alginet Coop.V. (Coagri) per a mantenir posteriorment un dinar de treball amb els presidents de les cooperatives visitades, als quals se sumarà el president del Canal Xuquer-Túria i de la Sèquia Reial del Xúquer al costat de diversos responsables polítics comarcals, el president de la Cooperativa Elèctrica i responsables polítics locals. Durant tot el matí, el secretari general del PSPV-PSOE estarà acompanyat per Francisco Rodríguez Mulero, secretari d'Agricultura i Aigua de la Comissió Executiva Nacional dels socialistes valencians.

No hay comentarios:

Publicar un comentario