martes, 23 de octubre de 2012

XV Assemblea d'Història de la Ribera 2012


Cartell de Rafael Armengol


S'aproxima la celebració de la XV Assemblea d'Història de la Ribera que se celebrarà a Benimodo els dies 9, 10 i 11 de novembre. Com en anteriors edicions, la XV Assemblea d'Història de la Ribera es desenvoluparà en dues sessions simultànies, una monogràfica que versarà sobre La música a la Ribera de Xúquer i una altra miscel·lània en què tenen cabuda temàtiques sobre geografia, arqueologia, art i patrimoni, història antiga, medieval, moderna i contemporània.

En la sessió monogràfica ja han confirmat la seua assistència persones i grups de renom com Joan Carles Gomis Corell (Conservatori Superior de Música "Salvador Seguí" de Castelló / Universitat de València) que realitzarà la conferència inaugural sobre el patrimoni musical de la Ribera, Vicent Ros, (Catedràtic d'Orgue i Clavecí del Conservatori Superior de Música de València, fundador de l'Associació Cabanilles d'Amics de l'Orgue (ACAO) director de l'Institut de Musicologia de la Institució Valenciana d'Estudis i Investigacions), que parlarà sobre Enigmes i jeroglífics a l'obra de l'organista Cabanilles. També intervendran en aquest monogràfic Vicent Torrent, membre del grup de música tradicional valenciana Al Tall i la seua conferència versarà sobre El cant col·lectiu en la tradició de la Ribera i el conegut grup de folklore Alimara mostrarà tota una sèrie de balls i cants tradicionals de Benimodo.

En la sessió miscel·lània intervindran entre altres: Emili Piera, periodista i escriptor de diferents novel·les, participarà amb una comunicació titulada Conformació i deformitats del rostre de la ciutat, José Luis Jiménez (Catedràtic d'arqueologia i professor de la Universitat de València) i  Enrique Díes, arqueòleg, que exposaran els resultats de les seues últimes intervencions arqueològiques al Castellet de Turís. Per últim, en aquesta sessió també hi participarà Vicent Guerola Blay (Universitat Politècnica de València), que parlarà sobre la recent troballa del plafó ceràmic de Sant Felip Benici de Benimodo. En l'assemblea també tindrà lloc la presentació del llibre d'Ivan Martínez Araque En els orígens de la indústria rural. L'artesanat i la manufactura a Alzira i la Ribera del Xúquer (segles XIII-XV) editat per Publicacions de la Universitat de València.

En total més d'una trentena de ponents entre els que cap destacar la presència de Sergi Doménech Garcia i Asensi Moltó que parlaran sobre les bandes de música a Carlet.

Consulta el programa comple en este enllaç http://xvassembleahistoriaribera.files.wordpress.com/2011/12/assemblea-programa1.pdf

1 comentario:

  1. Els carletins Sergi Doménech i Asensi Moltó intervindran dissabte de vesprada amb una comunicació sobre les bandes de música de Carlet.

    ResponderEliminar