sábado, 22 de septiembre de 2012

La reestructuració de FGV podria tancar el tram de la línea del Metro que passa per Carlet


Font: LAURA BALLESTER VALENCIA (Levante-EMV)
Foto X. Ferrer
La gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Marisa Gracia, ha comunicat oficialment al comité d’empresa que l’empresa pública es va a veure afectada per un expedient de regulació d’ocupació (ERO). Gracia no ha pogut donar excesius detalls als treballadors sobre el procés de reestructuració perquè, segons diverses fonts consultades per Levante-EMV, és la Conselleria d’Economia la que porta les regnes en el nombre de treballadors que podrien veure’s afectades per l’ERO o, inclús, si es tancara alguna línia, o trams, que siguen poc rentables.
Encara que no hi ha cap informació oficial sobre aquestes dues qüestions, les xifres que es fan servir és que l’ERO podria afectar 500 o 400 treballadors, dels 1.885 que ocupava FGV el 2011. Una reducció dràstica de treballadors només podria aconseguir-se si es redueix l’activitat de FGV que només pot donar-se a costa d’eliminar serveis de trens i, per tant, tota la cadena d’operaris com maquinistes, operaris de manteniment i personal d’atenció als viatgers. Hi ha dues línies candidates a aquesta possible clausura: el tram de la Línia 1 de Torrent a Villanueva de Castellón o només el tram des de Picassent -que, en ambdós casos, afectaria les estacions de Carlet- i La Línia 9 del tranvia entre Benidorm i Dénia. El vicepresident del Consell i ex alcalde de Teulada, José Císcar, descartà aquesta última opció. Però la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, va ser molt clara en una entrevista concedida a Levante-EMV: “Hi ha línies deficitàries on és més rendible pagar un taxi”.
Des de FGV ni confirmen ni desmenteixen aquestes informacions perquè són decisions que es prendran en Infraestructures i Economia. No obstant, sí que reconeixen que treballen en els comptes de 2013 amb un pressupost menor en la partida de personal que es reduirà en un percentatge que no han volgut concretar.

Font: LAURA BALLESTER VALENCIA (Levante-EMV)

1 comentario:

  1. i els treballadors i estudiants que van tots els dies a valencia que fem? anirem en el cotxe de san fernando , un ratito a pie y otro andando.

    ResponderEliminar