sábado, 22 de septiembre de 2012

Els parats començaran a netejar les muntanyes cremades en un mes


Zona cremada de Carlet (foto Ximo Ferrer)
Les persones parades i preseleccionades per a realitzar treballs de neteja de les muntanyes cremades estan passant aquests dies la revisió mèdica de l’empresa Tragsa, que serà l’encarregada del condicionament de les muntanyes i que es realitzarà en menys d’un mes, a partir de la tercera setmana d’octubre, segons informaren ahir la Delegació del Govern i els municipis afectats pels incendis d’Andilla i Cortes de Pallars. 

Els ajuntaments de Teresa, Carlet, Xèrica, Cortes de Pallars, Dos Aigües, Iàtova, Alboraig i Macastre confirmaren ahir aquesta informació al diari LAS PROVINCIAS. Segons explicaren fonts de la Delegació del Govern al respecte, la revisió mèdica que es realitza als treballadors forma part del pertinent examen perquè l’empresa tinga constància de les condicions aptes dels treballadors per a treballar en les muntanyes cremades. Així mateix, Tragsa està avaluant quines mesures efectuarà en cadascuna de les zones i quantes persones van a ser necessàries per a realitzar els treballs en cada lloc.

Por a la pluja
Alguns municipis consideren «massa llunyana» la data prevista per a l’inici dels treballs per les possibles fortes pluges de setembre. «Si la pluja aplega amb moderació no passarà res, però si plou fort tindrem un problema seriós» criticà el regidor de Medi Ambient de Cortes de Pallars, Enrique Serrano. En la mateixa línia es pronuncià l’alcalde de Teresa, que es confesà «molt preocupat» que la pluja poguera arrastrar la cendra de la muntanya cremada fins a les aigües del riu Palància.

Entre els consistoris afectats pels incendis que sí donen suport a la pauta seguida per l’administració estan els d’Alboraig, Carlet i Macastre. «Cal que tinguem en compte que fins a fa escassos 15 dies no aplegà l’informe del Centre d’Estudis Ambientals de la Mediterrània (CEAM), necessari per a saber allò que cal fer», declarà l’alcalde d’Alboraig, Miguel Pinach.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Carlet, María Ángeles Crespo, subratllà que «la Generalitat reaccionà ràpidament en tot moment» i recorda que en setembre no es podia fer cap treball forestal «precisament pel perill d’incendis».

Font i text: diari Las Provincias

No hay comentarios:

Publicar un comentario