L’alficòs és un fruit de la família de les cucurbitàcies, com el
meló o el cogombre. Tot i que la seua forma és molt semblant al cogombre, pertany al gènere del meló
(Cucumis melo), de fet, hi ha zones on
a l’alficòs l’anomenen meló serp.
Els
alficossos són fins i llargs, les peces senceres són flexibles, cosa que pot
donar la percepció que la seua textura serà blaneta, però una volta fet a
talladetes està ben bo i cruixent. La
pell és rugosa, amb una miqueta de pel i se sol consumir una volta s’ha rentat,
quedant una pell fina que en quant a penes s’aprecia en al degustació. El seu
interior és cruixent i de tonalitat més clara, en el centre de la polpa es
concentren les llavors, però la millora vegetal natural fa que aquestes llavors
quasi siguen inapreciables.
Moltes famílies carletines planten alficòs per a l’autoconsum, és normal
vore alficosseres arreu del terme, en camps i casetes del poble que solen
acabar en l’ensalada amb una miqueta d’oli, vinagre i sal. Està
compost bàsicament per aigua i el seu aport calòric està per les 30 kcal per
cada 100 grams, els alficossos proporcionen fibra, potassi, magnesi, calci,
ferro, entre altres minerals com la vitamina C i B
Vos presentem a continuació una recepta SOPA D’ALFICÒS:
Ingredients per a quatre persones:
- -1 alficòs
- -1 dent d’all
- -Un gotet de nata
- - Vinagre
- - Sal
- - Iogurt
- -Pebre negra
- -Menta
Rentem l’alficòs, el ratllem, afegim nata i iogurt,
all picat, una miqueta d’aigua i vinagre, sal, pebre negra i menta molt picada.
El deixem que refresque en el frigorífic i després l’escudellem en tasses.
Podem afegir-li també olives sense pinyol. Bon profit!
No hay comentarios:
Publicar un comentario