martes, 14 de agosto de 2012

Torna la normalitat a la platja de Cullera



Les platges de Cullera van tornar ahir a la normalitat després que el diumenge una gran taca s'estenguera  al llarg de 6 quilòmetres, des de la platja del Racó a la del Marenyet, i l'ajuntament prohibira el bany.
A primera hora del matí d'ahir els tècnics de la Conselleria d'Agricultura van comprovar que la taca ja havia desaparegut i les anàlisis realitzades van confirmar que es tractava de fitoplàncton, una espècie d'alga microscòpica en descomposició.

El centre de socorrisme va rebre l'ordre de tornar a permetre el bany i la bandera groga va onejar ahir durant tota la jornada, encara que com a conseqüència de l'onatge i no per la taca apareguda el cap de setmana. De moment, es desconeix l'origen d'aquesta taca, encara que des de la Conselleria d'Agricultura han apuntat a l'augment de les temperatures com una de les causes de l'aparició d'aquests microorganismes en suspensió.

Cal recordar que les elevades temperatures també van provocar una major presència de meduses a la costa cullerenca  durant els primers dies d'agost, en què es van comptabilitzar fins a un centenar de mitjana a les platges, com va informar Levante-EMV.
Ja el diumenge, l'ajuntament i la concessionària del servei de l'aigua, Aigües de Cullera, van descartar que l'abocament procedira de la depuradora o de l'emissor subterrani. La taca ha aparegut en un dels caps de setmana més crucials per al sector turístic local, que tradicionalment sol registrar els majors índexs d'ocupació durant el pont del 15 d'agost.

"Ningú ha notat molèsties"
Així, en una estranya estampa estiuenca, el diumenge la platja de Cullera va romandre mig buida i només uns pocs es van aventurar a banyar-se.

Molts banyistes coincidien ahir a assenyalar que divendres, a la platja de Sant Antoni, l'aigua ja es notava més fosca, com també van informar des de l'ajuntament. La majoria dels que es van banyar el diumenge no han notat molèsties. 

[Informació de Levante-EMV]

No hay comentarios:

Publicar un comentario