lunes, 13 de agosto de 2012

Milers de persones es queden sense bany a Cullera per un brot d’algues


Són molts els carletins que durant l’estiu visiten les platges de Cullera i molts altres els que opten per aquesta ciutat propera a Carlet per a establir la seua residència d’estiu on passar els calorosos dies d’agost. La tranquil·litat d'una jornada de platja es va veure alterada per als milers de banyistes que van visitar Cullera ahir. Els estiuejants que es van acostar fins a aquesta localitat de la Ribera Baixa per a gaudir del sol i de la mar es van trobar amb la presència de la bandera roja sense motiu aparent. Els banyistes no van entendre el perquè en estar la mar en calma, encara que més tèrbola de l'habitual.

En realitat, el motiu pel qual onejava la bandera roja va ser la decisió de l'Ajuntament de Cullera de prohibir el bany al llarg sis quilòmetres de la seua costa en detectar un abocament d'origen biològic a primera hora del matí. La taca ja va ser detectada el divendres anterior, encara que en menor quantitat.
«A les nou i mitja he donat l'ordre al cap de socorristes que posara la bandera roja i prohibira el bany. No podem arriscar-nos que passe alguna cosa, ja que desconeixem la contaminació que és visible a la riba», va explicar Pepe Gil, regidor de Platges de l'Ajuntament de Cullera.

Des de primera hora del matí es podia apreciar que, en la zona costanera que va des del Marenyet fins al Racó, l'aigua estava més tèrbola i bruta al llarg de la riba. Immediatament els tècnics municipals van prendre mostres d'aigua per a conèixer si era apta per al bany, així com per a investigar d'on procedeix aquesta contaminació que ha afectat a 6 dels 14 quilòmetres de costa que té Cullera.

Hores més tard es va ratificar que l'origen de la taca era en realitat una proliferació anormal d'algues micoroscópicas o plàncton com a conseqüència de les elevades temperatures.
En qualsevol cas, la prohibició del bany durant diverses hores va trastocar la jornada de platja i fins i tot les vacances dels milers d'estiuejants que han triat Cullera per a gaudir del període estival.

La bandera roja hissada des de primera hora del matí va ser la protagonista del diumenge en les platges de Cullera, però no tots els banyistes van respectar la prohibició del bany. «Açò són coses que passen. El divendres també estava bruta i em vaig banyar i avui he estat dues hores dins i no he sentit gens rar», va assegurar ahir Emilio Martorell, un veí de Picassent que està gaudint de les seues vacances en la localitat.

Des de la posta sanitària van confirmar que malgrat tots els advertiments i la prohibició del bany, la gent seguia ficant-se en el mar, encara que no havien tingut cap assistència mèdica a causa de l'abocament. D'altra banda, els turistes i veïns que van visitar Cullera es van queixar de «falta d'informació» sobre l'ocorregut, fins i tot alguns van comentar que l'abocament podia procedir d'un vaixell.


No hay comentarios:

Publicar un comentario