miércoles, 22 de agosto de 2012

Mans Unides de Carlet col·labora en la construcció d'un centre de maternitat a Madagascar

Mans Unides de València ha iniciat la construcció d’un centre de maternitat a Antsirabe (Madagascar) per a l'assistència mèdica de dones embarassades i mares que donen a llum davant la "falta d'higiene, d'atenció sanitària i d'instal·lacions".

El centre es construirà a la ciutat d’Antsirabe, situada al centre de Madagascar, a 170 quilòmetres de la capital, Antananarivo, on naixen de quatre a cinc xiquets al dia, "i en un de cada 10 parts sorgeixen complicacions que acaben provocant la mort de la mare o el xiquet", han assegurat fonts de l’arquebisbat. El projecte -que estarà dirigit per la religiosa trinitària de València Aurora Moreno- compta amb la col·laboració de parròquies de Carlet, Benissa, Torrent, Alcoi, Ontinyent, Alginet, Castelló del Rugat, Càrcer i Quartell.

Amb la nova maternitat, que comptarà amb prop de 400 metres quadrats de superfície i inclourà sales de parts, quiròfan, laboratori, sala amb 14 llits i bressols, s'aconseguirà que "disminuïsca la mortalitat maternoinfantil, provocada la majoria de les vegades per la falta d'higiene i cures mèdiques en els parts de les cases".

L'equipament del centre, en el qual figuraran lliteres, cadires i material sanitari serà a càrrec de la comunitat de Trinitàries de València. Per la seua banda, Mans Unides construirà l’edifici de prop de 400 metres quadrats de superfície i els veïns del barri, anomenat Antanambao, s'ocuparan del transport de l'aigua i la preparació del terreny. Les religioses trinitàries de València estan instal·lades al barri d’Antanambao, a Madagascar, des de 1995, quan van iniciar la seua labor amb un orfenat i després amb un col·legi. Així mateix, en 2004 van obrir un dispensari que atén a prop de 16.000 persones amb 6.500 consultes anuals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario