lunes, 2 de abril de 2012

L'alcaldessa elimina el curs de seguretat vial en què participaven 2.000 xiquets cada any.




La DGT li retrau a l’alcaldessa que deixe de col·laborar tot i que el cost per a l’ajuntament  és mínim
La Direcció general de Trànsit (DGT), organisme que depén del Ministeri d’Interior ha criticat en un escrit remés a l’alcaldessa de Carlet, Maria Angeles Crespo, que este ajuntament haja decidit suspendre unilateralment els cursos de seguretat vial que ambdós organismes impartien als col·legis de la població des de fa més d’una dècada.

Els cursos que l’ajuntament i la DGT organitzaven durant una setmana a l’any als col·legis públics i privats de la localitat permetien als escolars entrar en un contacte amb l’educació vial des d’infantil, de forma que, quan concloïen l’educació secundària havien rebut un aprenentatge sobre la forma de comportar-se, primer com a vianants i després com en diferents transports com la bicicleta o la motocicleta.

La decisió de l’alcaldessa de Carlet d’acabar de colp a repent amb els cursos suposa, segons la cap de Trànsit de la DGT a València, Dolores Pérez, una «gran pèrdua». La pròpia cap de trànsit ha remés a l’alcaldessa una carta en la que expressa que la decisió no contribueix» a la consecució dels objectius estratègics de seguretat vial marcats per la Unió Europea.
Estos objectius, segons Dolores Pérez, pretenen modificar a llarg i mitjà termini els comportaments dels usuaris més vulnerables en matèria de trànsit com xiquets, joves, ciclistes i motoristes per dur-los a a comportaments <<més segurs». Les jornades s’han realitzat de forma ininterrompuda durant tretze anys, amb la qual cosa, els xiquets que començaren en tres han arribat a l’adolescència amb coneixements de seguretat vial. A més a més, el que prima en la qüestió és la forma contínua que ara es veu frenada en sec per als escolars.

Per a la DGT, la decisió de Crespo ha suposat una autèntica sorpresa. Trànsit va conéixer la paralització dels cursos després de posar-se en contacte amb la policia Local d’este municipi com venia fent-ho cada any. Va ser la pròpia policia, segons Pérez, la que informà que l’alcaldessa havia decidit paralitzar els programes educatius de prevenció d’accidents de trànsit.
Amb la qual cosa la DGT ha traslladat a l’ajuntament la seua «preocupació» per la decisió presa i recorda que la Policia Local de Carlet i la Jefatura Provincial de Trànsit han mantingut una col·laboració constant de forma ininterropuda des del 1998 per tal de dur terme projectes d’educació vial.

La cap provincial de Trànsit, Dolors Pérez, afirma que la DGT posava el recursos humans, materials i la unitat mòbil de karts, mentre que el cost per a l’ajuntament era mínim, tan sols en matèria de personal, ja que fins i tot l’ajuntament disposa d’un parc de bicicletes i semàfors que usaven els cursos.




Font: Levante-EMV
C.A.

No hay comentarios:

Publicar un comentario