viernes, 27 de abril de 2012

La carletina Julia Tomas rebuda pels prínceps d'Astúries




La Casa Reial va rebre ahir en audiència a una representació dels joves participants en la ‘XII Sessió Nacional de model de Parlament Europeu’ entre la qual es trobava la carletina Julia Tomás Chenoll. Els els Prínceps d'Astúries, Don Felipe i Donya Letizia, van realitzar la recepció al Palau de la Sarsuela.


El ‘Model de Parlament Europeu’ és un programa educatiu que el seu objectiu és fomentar en els joves la consciència d'identitat europea i la cultura de debat parlamentari constructiu, a través de la recreació de sessions parlamentàries per a estudiants, a nivell escolar, autonòmic, nacional i europeu, en les quals poden expressar les seues idees, escoltar les dels altres, dialogar, debatre, i aconseguir consensos sobre diversos temes d'actualitat. Les seues conclusions finals seran presentades al Parlament Europeu.

Este programa està dirigit a estudiants de 1er de Batxillerat i de 1er de Cicles Formatius de Grau Mitjà, de 16 i 17 anys, està patrocinat per l'Obra Social de Caja Madrid i gestionat per la Fundació San Patricio.

Julia Tomás Chenoll ha sigut seleccionada per a participar en la fase internacional del projecte al costat de 22 representants espanyols. La jove carletina és l'única representant de la Comunitat Valenciana.

Els alumnes han realitzat treballs sobre els temes proposats. Enguany, la temàtica proposta ha sigut: ‘Xarxes socials i privadesa’, ‘Com evitar la sobre explotació dels recursos pesquers?’, ‘L'energia nuclear’ i ‘Política Exterior Comuna de la Unió Europea a favor dels Drets Humans’.

Julia Tomás es va convertir durant uns dies en una eurodiputada i va haver de fer una exposició com si d'un legislador europeu es tractara. Ella va defensar el seu treball sobre la privadesa en les xarxes socials, i va haver de fer-ho en anglés, però açò no va suposar un inconvenient per a la jove, sinó tot el contrari, un gran repte.

Els 20 millors parlamentaris d'aquesta primera fase nacional han sigut seleccionats per a representar a Espanya en les Sessions Internacionals. Julia Tomás tindrà l'oportunitat de debatre amb estudiants de tots els països de la Unió Europea. La fase internacional tindrà lloc en dues seus diferents, Ljubljana (Eslovènia) i Cadis (Espanya), centre durant enguany de les celebracions del bicentenario de la Constitució de 1812

No hay comentarios:

Publicar un comentario