sábado, 3 de marzo de 2012

La cooperativa quantifica en 9,5 milions les pèrdues per les gelades

Les gelades registrades al febrer a les províncies de València han afectat de forma negativa als cultius de la Ribera. A Carlet, les pèrdues estan al voltant del 60% principalment en la producció de bresquilla i nectarina i de moment la Cooperativa Agrícola Sant Bernat les ha quantificat en 9,5 milions d'euros.

La causa de la importància d'estes pèrdues, ha sigut un dels temes que s'han debatut en l'últim ple de la localitat. Així, l'Ajuntament ha aprovat la proposta del PP sobre aplicar el mòdul zero en la declaració de l'IRPF a tots aquells agricultors que hagen patit els efectes de les gelades.També s'ha acordat sol·licitar al Ministeri d'Agricultura l'engegada de crèdits bonificats per als afectats per les baixes temperatures que a Carlet van arribar fins als 6,9 graus negatius.Per la seua banda, Bloc-Compromís ha criticat que l'equip de govern popular s'haja negat a reclamar a la Generalitat que si eximeix de pagament de l'IBI Rústica es compense la pèrdua de finançament de les corporacions municipals.
El ple de Carlet tampoc ha aprovat que es liquiden de forma urgent els deutes pendents corresponents a les ajudes concedides als agricultors durant els anys 2010 i 2011, una esmena proposada per Compromís a la moció popular.«L'alcaldessa no està actuant com a tal, sinó com a militant del PP, ja que no defensa els interessos de l'Ajuntament de Carlet», assenyala la portaveu de Compromís, Maria Josep Ortega.
Tret de: Las Provincias.es 
Periodista A. Talavera

No hay comentarios:

Publicar un comentario