miércoles, 7 de marzo de 2012

Agroseguro indemnitzarà els agricultors valencians per les gelades de febrer.

El grup d'assegurances Agroseguro indemnitzarà amb 145 milions d'euros els agricultors de la província de València els cultius dels quals hagen estats afectats per les ones de fred durant la primera meitat de febrer. La xifra d'indemnitzacions podria augmentar ja que pot haver-hi danys indirectes en l'evolució de les gemmes i l'estat dels arbres. Des d'Agroseguro han explicat que els cultius més afectats per les gelades i el vent han sigut els cítrics, amb prop de 33.600 hectàrees assegurades danyades, els fruiters amb 7.500 i les hortalisses amb 4.530.

La comarca de la Ribera juntament amb els camps de Llíria i la Foia de Bunyol són les zones més afectades en la província de València. El Delegat de l'Associació Valenciana d'Agricultors a Alberic, Alberto Pérez, ha dit que “molts agricultors de la zona estan començant a arrancar els camps, encara que alguns s'ho estan plantejant pels elevats costos que suposa”.

Des d'Agroseguro han subratllat la importància que els assegurats que hagen contractat garanties enfront del risc de gelada, i que encara no hagen enviat les seues declaracions de sinistre, les facen arribar per a continuar amb l'organització dels treballs de peritatge amb la major celeritat possible. En el cas de Carlet, segons apuntaven des de la Cooperativa Sant Bernat, les pèrdues totals podrien aplegar als 9,5 milions d'euros i majoritàriament eren de camps de bresquilla i nectarina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario