viernes, 24 de febrero de 2012

Comencen les falles a Carlet amb les albades i la Crida

Les festes falleres comencen a Carlet amb la celebració d'una nit d'albades i la Crida. 

Esta nit els fallers carletins donaran llum verda a les festes en honor a Sant Josep amb la celebració d'una nit d'albades. Les Falleres Majors i Infantils de les set comissions de la ciutat rebran un regal de la Junta Local Fallera en forma d'albades. A les 22:00 hores es reuniran les diferents comissions falleres, membres de la Junta Local Fallera i representants de la Corporació Municipal en el carrer Reverend Rafael Peris per a visitar a cadascuna de les falleres majors de Carlet. 

En una ronda nocturna es versaran cançons tradicionals valencianes acompanyades per talbal i dolçaina. Esta és una tradició que Carlet ha recuperat des de fa nou anys i que celebra en la nit anterior a la Crida Fallera. Bona música i versos replets de sentiment arribaran a les falleres de la mà d'un grup de versadores valencians. A més, demà dissabte 25 de febrer, serà la jornada estel·lar dels fallers. Se celebrarà l'acte més representatiu que marca l'inici de les festes falleres, la Crida. A les 18:00 hores es concentraran els participants a l'Ajuntament, des d'on iniciaran una cercavila, acompanyats per tabal i dolçaina i l'Artística, fins a la plaça d'Espanya.

Una vegada a l'auditori, al voltant de les 19:00, es realitzarà l'acte simbòlic del lliurament de la clau de la ciutat als fallers de la mà de l'alcaldessa de Carlet, Mª Ángeles Crespo. El president de la Junta Local Fallera, Paco Santodomingo, rebrà, en nom de tots els fallers esta clau que obrirà les portes de la ciutat a les festes josefines. La Crida és la crida per a començar a gaudir de la festa autòctona per excel·lència dels valencians. A continuació se celebrarà una salve i una ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats a l'església de L'Assumpció de Nostra Senyora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario