Bon pronòstic per a la campanya del
caqui que s’iniciarà en els pròxims dies. A pesar de les inclemències meteorològiques
del passat cap de setmana, la Denominació d’Origen Kaki Ribera del Xúquer
espera que enguany se superen les 75.000 tones, el que suposaria un 10% més que
l’any anterior. En els últims anys s’ha aconseguit un increment progressiu de
la producció del caqui ja que han sigut molts agricultors els que han decidit
canviar les seues collites de cítrics o fruita d’estiu i apostar per aquesta
fruita.
Des de la D.O. Ribera del Xúquer
continuen buscant ampliar el mercat ja que bona part de la collita es deriva a
l’exportació. «Tenim molt de
treball encara per fer per a seguir creixent en mercats emergents com Estats Units i Canadà en els que vam obtindre
bons resultats l’any passat i ara esperem millorar-los», ha explicat Rafael
Perucho, tècnic del consell regulador de la D.O. Kaki Ribera del Xúquer. Un dels aspectes que s’han prioritzat
des de la Denominació d’Origen és donar a conéixer el caqui a nivell nacional.
Aquest organisme realitza una campanya de promoció en els mitjans de
comunicació nacionals a través de microespais en els programes de més
audiència. En aquesta ocasió s’ha reduït el pressupost destinat a aquesta
partida en un 50% i seran uns 250.000 els euros assignats per a aquest tipus de
campanyes.
Control del caqui
La D.O. Kaki Ribera del Xúquer denuncià
el passat any la utilització de la marca de forma fraudulenta per alguns
comerços en la venda de més de 40.000 tones de caqui. L’organisme intenta
corregir aquest fet i aconseguir que molts productors de la Ribera, principal
zona productora, s’adherisquen a la denominació. «Estem fent un seguiment en el mercat i a través del control evitar
que en un futur açò succeïsca ja que es tracta de la utilització d’una marca
protegida» ha assenyalat el tècnic del consell D.O. Ribera del Xúquer.
Font: A. TALAVERA (Las Provincias)
Font: A. TALAVERA (Las Provincias)
No hay comentarios:
Publicar un comentario