viernes, 30 de octubre de 2015

L'Ajuntament de Carlet inicia els tràmits amb la Conselleria per a legalitzar les casetes del terme.


Comença el compte arrere per a legalitzar els xalets del terme municipal de Carlet. L'alcaldessa, Maria Josep Ortega, i els dos tinents d'alcalde, Agustí Royo i Lola Navarro, es van reunir el passat 23 d'octubre amb el director general d'Avaluació Urbanística, Territorial i Ambiental del Planejament, Josep Lluís Ferrando, per tal de començar el procés que puga conduir a la legalització de les casetes del nostre terme, que actualment es troben en una situació d'il·legalitat, la qual cosa suposa molts desavantatges tant per als propietaris com per al nostre medi ambient.

Per a dur-ho a terme els propietaris podran agrupar-se i instal·lar conjuntament depuradores domèstiques d'aigües residuals. A tal efecte, l'ajuntament ajudarà els veïns a regularitzar la situació. 

Assemblea informativa

Es convocarà  una primera reunió amb les persones afectades, a la qual s'ha compromés a assistir el director general, per a explicar de primera mà tot el procés a seguir fins a arribar a la legalització dels xalets. Són més de 600 els immobles disseminats pel nostre terme que actualment, al ser il·legals, no poden realitzar obres de reforma, aconseguir la cèdula d'habitabilitat o accedir a la xarxa elèctrica.

Contaminació dels aqüífers

A banda dels nombrosos problemes per als propietaris, hi ha un risc important de contaminació del sòl i dels aqüífers que aniria pal·liant-se amb la instal·lació de les minidepuradores.Tant l'Ajuntament de Carlet com la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural tenen la voluntat de simplificar la tramitació burocràtica i donar un fort impuls a tot el procés durant la present legislatura.



No hay comentarios:

Publicar un comentario