miércoles, 15 de julio de 2015

Benimodo netejarà la llacuna dels ullals del riu Verd

Benimodo preveu netejar la llacuna del Paratge Natural Municipal dels Ullals del Riu Verd per mitjà de les ajudes del Programa de Paratges Naturals Municipals del Servici de Medi Ambient de la corporació provincial, dotat amb un pressupost de 350.000 euros per a enguany a fi de recolzar als ajuntaments que disposen d'estes zones verdes. 
El Paratge Natural Municipal Ullals del Riu Verd es troba en el terme municipal de Benimodo i ocupa 2,26 hectàrees de gran valor ecològic, ja que reunix les característiques de zona humida i agrícola. Quant a la fauna que habita en esta zona, hi ha dos espècies autòctones, que són les petxines Theodoxus valentinus i Theodoxus velascoi.  
L'alcalde de la localitat de la Ribera, Francisco Teruel, ha informat que l'actuació que més urgix en esta zona és la neteja de la llacuna:  «Ja hem fet tasques de desbrossament i de manteniment al voltant del llac, i ara falta eliminar l'herba i el fang de l'interior».

En este sentit, l'alcalde ha comentat que estos treballs «són complicats, ja que han de fer-se amb maquinària especialitzada, per la qual cosa resulta tan necessària esta subvenció». «L'encant del paratge és la llacuna, i per això ha d'estar neta, perquè la zona siga un destí abellidor», ha dit Teruel, alhora que ha assegurat que esta actuació serà «molt beneficiosa per al municipi», ja que, al seu parer, «el bon estat de la llacuna atraurà a un nombre més gran de visitants». 

No hay comentarios:

Publicar un comentario