lunes, 30 de marzo de 2015

Desarticulada a Carlet una banda dedicada a estafar ancians


Agents de la Guàrdia Civil han desarticulat una banda criminal radicada a Carlet dedicada a estafar persones d’edat avançada, de les quals es guanyaven la confiança amb la promesa de cuidar-los i, una vegada amb accés a les seues cases, robar-los la documentació i els objectes de valor.
Segons ha informat el cos policial en una nota de premsa, els delinqüents fins i tot obligaren diverses víctimes a vendre les seues vivendes per a quedar-se amb els diners de la venda o registrar-les al seu nom.
En el marc de l’operació ‘Aruba’, els agents han arrestat sis persones de nacionalitat romanesa, a les quals se’ls imputa els delictes de prostitució, estafa, amenaces, robatori amb violència, agressió sexual, pertinença grup criminal i obstrucció a la Justícia. En la intervenció, que ha comportat tres registres a Carlet, s’ha saldat també amb el decomís de diversa documentació relacionada amb els delictes d’estafa, dotze mòbils, tres tauletes, diverses joies, dos matxets de grans dimensions i dos pistoles simulades.
L’operació s’inicià el mes de novembre, quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement de l’existència d’un grup de persones que podria estar dedicant-se a estafar persones d’edat avançada a Carlet. Els agents comprovaren que es tractava d’un grup organitzat format per sis persones naturals de Romania, tres homes i tres dones d’edats entre els 15 i els 37 anys i d’un mateix clan familiar.
Els integrants de la banda estaven “perfectament organitzats” i, mentres les dones es dedicaven a captar els ancians, els homes cometien els delictes, aplegant fins i tot a amenaçar les seues víctimes en el cas de trobar problemes per a cometre les estafes.
Per a guanyar-se la confiança dels ancians, els prometien que els anaven a cuidar, i, una vegada entraven als domicilis, els sostreien els objectes de valor i els agafaven la documentació per donar d’alta línies de telefonia mòbil. De la mateixa manera, els convencien perquè veneren les seues vivendes per obtindre els diners de la seua venda o posar-les al seu nom.
Una de les víctimes posà la meitat de la seua vivenda a nom d’un membre de la banda, que a més a més li va sostraure diversos efectes i diners en efectiu per valor de més de 12.000 euros. En altres casos, els delinqüents contractaven línies telefòniques i terminals de gamma alta, unes operacions que comportaven als ancians un deute amb les operadores de milers d’euros.
D’altra banda, els homes de l’organització obligaven les dones de la mateixa a exercir la prostitució. L’operació, que continua oberta, ha sigut desenvolupada per l’equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Carlet. Les diligències han sigut traslladades al Jutjat d’Instrucció número 3 de Carlet. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario