sábado, 9 de agosto de 2014

El boicot impedirà exportar a Rússia uns sis milions de quilos de caquis


L'impacte del boicot de Rússia als productes procedents de la Unió Europea i els Estats Units pel conflicte a Ucraïna també tindrà efectes en el caqui i el cítric de la Ribera del Xúquer. El caqui, que començava a obrir importants quotes de mercat a Rússia, es quedarà sense una de les destinacions que major volum de consumidors havia aconseguit atraure en els últims anys. 

La denominació d'origen caqui Ribera del Xúquer exportà l'any passat a l'ex república soviètica sis milions de quilos, aproximadament el 10% de la producció emparada sota aquest registre de qualitat. Des d'aquesta entitat assenyalaren ahir que Rússia és un mercat en els últims anys ha augmentat de manera molt notable.

El febrer passat en la fira celebrada a Berlín s'havien tancat nombroses vendes de caquis a comerços russos per a la pròxima temporada que començarà a l'octubre. Tanmateix es creu que l'impacte quedarà atenuat amb les vendes a altres països europeus.

Carlos Alós - Levante EMV (Article complet en edició impresa o en http://www.levante-emv.com/ribera/2014/08/09/boicot-impedira-exportar-rusia-seis/1147870.html) 

No hay comentarios:

Publicar un comentario