lunes, 23 de junio de 2014

La sequera evapora el riu Magre



La situació d’emergència decretada per les comunitats de regants del Marquesat i els Alcalans en un escrit a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha destapat la greu situació que està patint el riu Magre. La CHX admet que l’única presa del Magre, la de Forata, de la qual reguen diversos municipis, estarà totalment buida en les primeres setmanes d’agost.

Si a això afegim que els mínims i sobreexplotats cabals que transporta en el seu recorregut per una desena de municipis de la Ribera Alta: Torís, Montroi, Real, Montserrat, Llombai, Alfarb, Carlet, l’Alcúdia, Guadassuar i Algemesí, fa que la situació siga ja insostenible. Amb aquesta situació, el Magre pràcticament ha deixat d’existir des que entra a la Ribera.


Segons el darrer informe de seguiment de la sequera en la demarcació del Xúquer del mes de maig, la situació a Forata és d’alerta per l’escassesa de recursos. El riu pràcticament no te cabal a la Ribera, on únicament rep aigua a l’Alcúdia amb uns cabals mínims que provenen de la depuradora de Carlet, cosa que ha permés crear un ecosistema que fa que la zona s’assemble en determinades èpoques de l’any a la d’un riu.  

Font: Levante EMV

No hay comentarios:

Publicar un comentario