martes, 3 de junio de 2014

La pedregada provocarà la pèrdua de centenars de jornals durant la pròxima campanya


Els importants danys que la pedregada deixà el passat dimecres a la nit malmetrà centenars de jornals durant la pròxima campanya, especialment en el caqui, però també en altres productes agrícoles.

Sindicats i cooperatives adverteixen que en els municipis més afectats hi ha partides on s’ha perdut més de la meitat de la collita, la qual cosa provocarà un minvament en la collita i una pèrdua de jornals que es farà molt més visible després de l’estiu. La major part del caqui està assegurat, segons adverteixen els productors.

Les cooperatives asseguren que encara és prompte per a realitzar una valoració dels danys i assenyalen que haurem d’esperar uns dies perquè els tècnics examinen les zones on el fruit s’ha fet malbé. La major part dels danys es concentren en partides de Benimodo, l’Alcúdia, Carlet, Massalavés, Alberic i Torís.

Els danys per la pedregada s’estenen per una franja que travessa des de Torís fins a Alberic i que abasta cultius de cítrics, caqui, part de la fruita d’estiu que es troba en procés de recol·lecció. A més a més, es dóna la circumstància que molts joves s’han llançat a plantar meló com a alternativa davant la dificultat per a trobar faena, una fruita que també ha patit danys.



Font: Levante EMV

No hay comentarios:

Publicar un comentario