miércoles, 25 de junio de 2014

Crespo i Bonig signen el conveni de cessió de l'estació del metro


La consellera d'Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Bonig, ha declarat hui que "Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) cedeix a Carlet l'estació de Metrovalencia perquè el municipi revaloritze el seu patrimoni amb un edifici emblemàtic i després d'un acord que és un exemple de col·laboració i de treball conjunt entre administracions".

Bonig i l'alcaldessa de Carlet, María Ángeles Crespo, han signat hui un conveni pel qual l'empresa pública de transports cedeix per un període de 25 anys a l'ajuntament aquesta estació ferroviària de la Línia 1 de Metrovalencia.

En concret, són objecte de la concessió 181 metres quadrats entre les escales i el vestíbul de la planta baixa i l'habitatge, escales i terrassa de la planta alta, als quals cal sumar els espais i elements de jardineria, arbrat, tanques i mobiliari annex a l'edifici.

La titular d'Infraestructures ha assenyalat que "la concessió es concedeix a cost zero, amb la qual cosa no existirà contraprestació econòmica alguna per part del Consistori, que està interessat en l'ús de l'immoble amb finalitats d'utilitat pública o interès social, prioritàriament de caràcter cultural". Aquest ús, i les obres que s'hagueren realitzar per a poder dur-ho a terme, han de realitzar-se en un termini màxim de tres anys.
L'ajuntament es farà càrrec de les obres de conservació i manteniment necessàries per a adequar l'immoble, espais i elements objecte de concessió. En aquest sentit, cal destacar l'edifici està protegit com a Bé de Rellevància Local, amb la qual cosa els treballs hauran de realitzar-se d'acord amb la normativa reguladora sobre patrimoni cultural valencià.

No hay comentarios:

Publicar un comentario