jueves, 12 de junio de 2014

Compromís proposa que la nova biblioteca porte el nom del poeta carletí Xavier Casp


La proposta de Compromís d’adequar l’edifici de la Caixa en una biblioteca serà una realitat en només uns mesos.

El grup municipal Bloc-Compromís de l’Ajuntament de Carlet presentarà una moció el proper Ple perquè la nova biblioteca porte el nom de l’escriptor carletí Xavier Casp.

Casp, que va nàixer a Carlet el 1915, va ser un gran referent per al valencianisme cultural durant la postguerra. Després d’haver sigut empresonat a Torremolinos per lluitar amb el bàndol republicà, el 1944 fundà l’editorial Torre, on publicaren escriptors de la talla de Joan Fuster, Enric Valor, Manuel Sanchis Guarner, Maria Beneyto o Vicent Andrés Estellés. Casp va ser autor d'una obra poètica extensa i valorada, sobretot durant els anys difícils de la dictadura franquista, en què la nostra llengua va patir una gran persecució.

A pesar del gir cap al secessionisme lingüístic que Xavier Casp protagonitzà a partir de la segona meitat dels anys 70, el 2001 va entrar a formar part de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua -entitat que avala la unitat de l'idioma-,després d’haver sigut diputat a les Corts Valencianes i membre del Consell Valencià de Cultura.


Des de Compromís Carlet celebrem que la proposta d’adequació de l’edifici de la Caixa en una biblioteca, presentada pel nostre grup municipal el 2012, serà una realitat en només uns mesos i és per això que volem aprofitar per ressaltar la figura de Casp i recordar així un dels intel·lectuals carletins més destacats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario