viernes, 7 de febrero de 2014

Ramon Trullenque presenta el seu nou llibre "Medicina i gènere. La incorporació de la dona a la medicina".



El passat 4 de febrer va tindre lloc la presentació del llibre Medicina i gènere. La incorporació de la dona a la medicina, obra del Dr. Ramon Trullenque Peris. L’acte, celebrat a l’Aula Magna de la Universitat de València, va ser presentat per Antoni Signes, i comptà amb la participació del professor Josep Lluís Barona, catedràtic d’Història de la Medicina, la periodista Rosa Solbes, membre del Consell Assessor de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València i del Dr. Ramon Trullenque, autor del llibre.

A partir de l’Arxiu de la Universitat de València, Trullenque revisa l’evolució que han fet les dones fins a integrar-se plenament a la medicina, des dels seus inicis, a les darreries del segle XIX, fins a l’actualitat. El carletí també s’aventura en una certa visió futura de la medicina, que segons l’autor serà “excessivament tecnificada i deshumanitzada”.

Ramon Trullenque ha escrit articles en prop de 400 revistes, ha publicat cinc llibres (entre ells Història de Carlet, dues mirades diacròniques), ha realitzat 700 comunicacions en congressos nacionals i internacionals, ha organitzat i participat en més de 200 cursos, conferències i taules redones i ha dirigit prop de 30 tesis doctorals. A més a més, Trullenque també ha sigut president de la Societat Valenciana de Cirurgia i vicepresident de la Societat Espanyola de Cirurgians, i pertany a les societats científiques espanyoles i internacionals més prestigioses del món de la cirurgia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario